Volley League: 6+1 tips για τον κρίσιμο αγώνα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με την Κηφισιά (19:00, LIVE ThrakiSportS)

Η σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Κηφισιά για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League αποτελεί το σημαντικότερο ίσως αθλητικό γεγονός στην Θράκη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το ThrakiSportS όπως πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι, σας παρουσιάζει 6+1 tips για τον σπουδαίο αγώνα.

1. Και οι δύο ομάδες μέσα από αρνητικές συγκυρίες έχουν βρεθεί στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και θέλουν πάση θυσία τους βαθμούς της νίκης. Άλλωστε ειδικά ο Εθνικός έχει παίξει μόλις δύο αγώνες αφού είχε δυο ρεπό και μετράει μια νίκη στην έδρα του και μια εκτός. Κοινό μυστικό όμως είναι ότι αυτές οι δυο ομάδες είναι από εκείνες που θα δώσουν μάχη για να αποφύγουν τις δύο τελευταίες θέσεις και τα πλέι άουτ.

2. Σε αυτήν την αναμέτρηση θα βρεθούν αντίπαλοι δύο από τους κορυφαίους ακραίους, ο Σέρβος Γκμίτροβιτς και ο Καναδός Χαντ. Ωστόσο ερωτηματικό αποτελεί η κατάσταση του Γκμίτροβιτς που πριν από δέκα μέρες υπέστη διάστρεμμα στην προπόνηση, πήγε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και χρειάστηκε να μείνει για αρκετές μέρες εκτός προπονήσεων.

3. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα παρουσιαστεί με νέο πρόσωπο τον Αργεντίνο ακραίο Πάμπλο Μπενγκολέα. Είναι γεννημένος στις 8 Μαΐου 1986 στο Μπουένος Άϊρες, έχει ύψος 1.95 και παίρνει την θέση του Καναδού Ρίλεΐ Φρίσεν, που αποτελεί παρελθόν για την ομάδα. Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης δήλωσε στη σελίδα της ΕΣΑΠ: «Αποφασίσαμε μία αλλαγή ξένου προκειμένου να βελτιώσουμε ορισμένα ποιοτικά στοιχεία του παιχνιδιού μας. Ο Μπενγκολέα έχει λίγες ώρες μαζί μας και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής όμως είναι ένας έμπειρος αθλητής που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις».

4. Ο Σάκης Μουστακίδης υποστήριξε ακόμα ότι θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε Εθνικό και Κηφισιά αφου και οι δυο ομάδες θέλουν τους βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι αναζητούν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και έχουν μόλις έναν βαθμό. Το θετικό για την ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη είναι πως όλοι οι παίκτες είναι στην διάθεση του και αποφασισμένοι για τη νίκη.

5. Στο παρελθόν έχουν γίνει 25 αγώνες και ο Εθνικός προηγείται στις νίκες με 14-11. Ειδικά στην έδρα του Εθνικού το σκορ είναι 9-3, όμως οι τρεις νικες της Κηφισιάς είναι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Μέχρι τότε το σκορ στην Αλεξανδρούπολη ήταν 8-0 νίκες για τον Εθνικό. Πέρυσι η Κηφισιά είχε φύγει νικήτρια με 3-2.

6. Πριν τον αγώνα, στις 11.30πμ η ομάδα του Εθνικού το γραφειο του δημαρχου Αλεξανδρουπολης. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 19:00, μεταδίδεται από το ThrakiSportS σε live blogging αλλά και σε live streaming μέσω της Δέλτα Τηλεόρασης και θα τον διευθύνουν οι Παπαδογούλας, Τζεπκινλής.

7. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής. Στην Ερμούπολη στις 17.00 (ΕΡΤ-3) παίζουν Α.Ο.Φοίνικας – Π.Α.Ο.Κ, στις 18:00 στη Βόχα Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και στις 19:00 στη Μίκρα (ΕRT Play) Ηρακλής Πετ. 2015 – Παναθηναϊκός Α.Ο. Ρεπό έχουν η η Α.Ε.Κ. και ο Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής