Volley League: Mε τέσσερις Θρακιώτες η καλύτερη ομάδα της 5ης αγωνιστικής, αλλά χωρίς παίκτη Εθνικού και Κομοτηνής!

 
 
O Μολδαβός πασαδόρος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου και πρώην του ΑΟ Ορεστιάδας Μαρίν Λέσκοφ αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP  της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.
 
Στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής ήταν ο διεθνής Ορεστιάδίτης λίμπερο της ΑΕΚ Δημήτρης Γκαράς, ο πρώην κεντρικός της Ορεστιάδας Αλέξανδρος Χήρας του Φοίνικα Σύρου και ο ακραίος Ζένια Γκόρτσανιουκ του ΠΑΟΚ.
 
Στη νίκη του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου στο Ζηρίνεο επί της Κηφισιάς με 3-2 σετ ο Μαρίν Λέσκοφ κατάφερε να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του και κυρίως σε δύσκολες στιγμές που η υποδοχή δεν ήταν καλή και να πάρει τη νίκη. Ο Λέσκοφ αν και έφταναν υποδοχές στα δάκτυλα του με ποσοστό 17% οι άριστες και 52% στο σύνολο οι επιθετικοί της ομάδας του είχαν 49% αποτελεσματικότητα. Επίσης είχε 3 άσσους και δύο πόντους από μπλοκ και βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα.
 
Ο Λέσκοφ είναι γεννημένος στις 26 Απριλίου 1990 και έχει ύψος 1.90. Αγωνίζεται για πρώτη σεζόν στον Φοίνικα αλλά για δεύτερη στην Ελλάδα καθώς στις 12 Ιανουαρίου 2017 μέχρι και το τέλος της σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στην Ορεστιάδα. Τη σεζόν 2017-18 ήταν στη γαλλική Νανσί, ενώ έχει αγωνιστεί και στο ρουμανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Ζαλάου (2015-16) και στην Κονστάντα (2011-13).
 
Είναι η 22η φορά που παίκτης του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου αναδεικνύεται MVP Βίκος Cola και ο πρώτος για την σεζόν 2018-19.
 
Η DREAM TEAM 5HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19
MVP: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος – Α.Ο. Φοίνικας Σύρου)
Πασαδόρος: Αξέλ Γιάκομπσεν (Παναθηναϊκός Α.Ο.)
Διαγώνιος: Γιώργος Τζιουμάκας (Α.Ε.Κ.)
Ακραίοι: Ζένια Γκόρτσανιουκ (Π.Α.Ο.Κ.), Κριστιάνο Ολιβέιρα (Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός)
Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς (Α.Ε.Κ.)
Κεντρικοί: Αλέξανδρος Χήρας (Α.Ο. Φοίνικας Σύρου), Σωτήρης Πανταλέων (Παναθηναϊκός Α.Ο.)