Πρόστιμο σε ομάδες που θα λάβουν μέρος σε τουρνουά στην Αλεξανδρούπολη αν δεν μείνουν σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο

Το τουρνουά «Κυκλωπάκι» που διοργανώνουν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης μεγάλωσε και φέτος θα ονομάζεται «Balkans Cup», με συμμετοχή συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων από τις περισσότερες βαλκανικές χώρες.

Το τουρνουά θα διοργανωθεί μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και η διοργάνωση ανακοίνωσε ότι σε συμφωνία με ένα από τα πιο φημισμένα ίσως ξενοδοχεία της πόλης, πεντάστερο μάλιστα, εξασφάλισε για τους συμμετέχοντες στο τουρνουά τιμή 80 ευρώ ανά άτομο για δυο διανυκτερεύσεις, στην οποία περιλαμβάνονται μάλιστα πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό σε μπουφέ.

Η τιμή φυσικά δεν είναι απαγορευτική, αν και οφείλει να διευκρινιστεί ότι αφορά συμμετοχή σε τρίκλινο δωμάτιο, κάτι που σημαίνει ότι βγαίνει στα 120 ευρώ το δωμάτιο για κάθε διανυκτέρευση. Ωστόσο το ενδιαφέρον αναφορικά με τους οικονομικούς όρους που ανακοινώθηκαν είναι άλλο και ήδη προκαλεί πολλά ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται σε αυτούς τους όρους, οι ομάδες που δεν θα διαμείνουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο αλλά σε άλλο δικής τους επιλογής, θα πληρώσουν παράβολο συμμετοχής στο τουρνουά Balkans Cup ύψους 150 ευρώ ανά ομάδα. Κοινώς για την συμμετοχή στο τουρνουά είναι απαραίτητη η διανυκτέρευση στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και σε διαφορετική περίπτωση επιβάλλεται… πρόστιμο.

Το γεγονός δεν έχει μείνει ασχολίαστο από παράγοντες που ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά και με τον τουρισμό στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αναμένονται σφοδρές αντιδράσεις, δεδομένου ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πέραν του γηπέδου, αναμένεται να διαθέσει μέσω επιχορηγήσεων και άλλων διευκολύνσεων επιπλέον αρκετές χιλιάδες ευρώ για να πραγματοποιηθεί το τουρνουά και να ενισχυθεί την χριστουγεννιάτικη περίοδο ο (αθλητικός) τουρισμός της πρωτεύουσας του Έβρου.

Ωστόσο με τον τρόπο που πάει να διεξαχθεί η διοργάνωση, αρκετοί είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται ότι στόχος της είναι τελικά όχι η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και η ενίσχυση των επαγγελματιών της πόλης αλλά συγκεκριμένων ατόμων και επιχειρήσεων, καθώς βάσει της προβλεπόμενης συμφωνίας και των όρων που αναφέρονται, ούτε οι ομάδες θα μπορούν να μείνουν σε άλλο ξενοδοχείο αλλά ούτε να φάνε σε κάποιο άλλο κατάστημα εστίασης (ταβέρνα), ενώ ούτε και οι επαγγελματίες οδηγοί θα μπορούν να ωφεληθούν σε κάτι καθώς τονίζεται ότι οι μετακινήσεις θα γίνονται με λεωφορεία του Δήμου.

 width=