Super League: Η 3άδα που χτυπά η Ξάνθη στο 1/3 του πρωταθλήματος και ο «Γολγοθάς» μέχρι τα Χριστούγεννα

Μπορεί η Ξάνθη να ηττήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον Πανιώνιο στα Πηγάδια, ωστόσο σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα παρέμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας με την συμπλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος, των 10 από τις 30 αγωνιστικές δηλαδή, έχοντας βάσιμες προσδοκίες να βρεθεί μάλιστα τις επόμενες ώρες και μέσα στην πρώτη τριάδα.

Με τη νίκη του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ και την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον Παναθηναικό (1-1), αφενός η Ένωση έμεινε πίσω από την Ξάνθη όπως και ο Παναθηναϊκός, ενώ ο 3ος Ολυμπιακός δεν απομακρύνθηκε πολύ. Για την ακρίβεια έφτασε τους 20 βαθμούς με την Ξάνθη να έχει 18.

Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τους ερυθρόλευκους να τιμωρηθούν με αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στον αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Ακόμα δεν έχει βγει απόφαση και οι φήμες δίνουν και παίρνουν αν, εφόσον υπάρξει τιμωρία, η αφαίρεση θα γίνει από το πρωτάθλημα ή από το κύπελλο.

Αν τελικά ο Ολυμπιακός τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα, τότε θα πέσει στους 17 βαθμούς και η Ξάνθη θα ανέβει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και τον δεύτερο Ατρόμητο. Και να μην συμβεί αυτό πάντως, επιτυχία θεωρείται αναμφισβήτητα η παρουσία του ΑΟΞ στην πρώτη τετράδα και η συγκομιδή των 18 βαθμών.

Τα πολύ δύσκολα πάντως τώρα αρχίζουν, αφού για το προσεχές δίμηνο, μέχρι και τις γιορτές των Χριστουγέννων, ακολουθεί ένα πρόγραμμα φωτιά για την Ξάνθη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα επόμενα επτά παιχνίδια, μόνο θα μπορούσε θεωρητικά να χαρακτηριστεί εύκολο, αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης που όμως θα γίνει και αυτό εκτός έδρας, στην Αθήνα.

Πιο πριν ακολουθούν τρία ματς – φωτιά. Στην επόμενη αγωνιστική, τη 11η, μετά την διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής Ομάδας, η Ξάνθη αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στην Τούμπα (Σάββατο 24/11, Ωρα 19:30). Αμέσως μετά παίζει και πάλι εκτός έδρας, στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ (2/12, Ωρα 19:30). Για την 13η αγωνιστική υποδέχεται στα Πηγάδια τον Ολυμπιακό (9/12, Ωρα 15:30).

Θα ακολουθήσει η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Αθήνα (Δευτέρα 17/12, Ωρα 19:00) και το πρόγραμμα του πρώτου γύρου θα κλείσει για την Ξάνθη υποδεχόμενη τον ανεβασμένο Άρη παραμονές των Χριστουγέννων (23/12, Ωρα 19:00). Με το νέο έτος θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος και υπενθυμίζεται ότι αρκετά δύσκολα είναι και εκείνα τα παιχνίδια, αφού ακολουθούν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό εκτός έδρας και τον δεύτερο μέχρι τώρα Ατρόμητο στα Πηγάδια, τα οποία δεν έχουν όμως οριστεί ακόμα.