Στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι αιτήσεις ακυρώσεως των δύο πρώην Μουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα συζητηθούν τελικά οι δύο αιτήσεις ακυρώσεως που κατέθεσαν οι δύο πρώην Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Μέτσο Τζεμαλή και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου αντίστοιχα κατά της απόφασης του υπουργείου Παιδείας με την οποία «υποχρεώνονταν» σε συνταξιοδότηση.

Αυτό προκύπτει από τις κλείσεις που κοινοποιήθηκαν στους αιτούντες από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι δύο αιτήσεις ακυρώσεως που συνοδεύονται και από αίτηση αναστολής θα συν-εκδικαστούν την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου και ώρα 9.30 το πρωί στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου με μείζονα σύνθεση μάλιστα «λόγω της όλως εξαιρετικής σπουδαιότητάς της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις κλήσεις.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο πρώην Μουφτήδες είχαν ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου αναγγείλει την προσφυγή τους στο ΣτΕ σημειώνοντας μεταξύ άλλων τότε πως «πρόκειται για ιστορικά πρωτόγνωρη ενέργεια, η οποία θέτει σε σοβαρή διακινδύνευση τα εθνικά συμφέροντα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ενώ παράλληλα παραβιάζει, κατά την άποψή μας, ευθέως τη θρησκευτική ελευθερία της Μουσουλμανικής Θρησκευτικής Κοινότητας. Η καθαίρεσή μας αποτελεί, δίχως αμφιβολία, προϊόν διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με την ηγεσία της γειτονικής χώρας και αποτελεί απαράδεκτο συμβιβασμό που υπονομεύει το εθνικό συμφέρον».

Πηγή: http://paratiritis-news.gr/