O Στέλιος Κατρακυλάκης βρέθηκε στο Allianz Arena και σχολιάζει την προπονητική προσέγγιση και εξέλιξη του Μαρίνου Ουζουνίδη

Ένας φίλος από τα παλιά του Μαρίνου Ουζουνίδη, εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η αποστολή της ΑΕΚ στο Μόναχο εν όψει του αγώνα με την Μπάγερν λίγες ώρες πριν από την σέντρα του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.

Ο λόγος για τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης Στέλιο Κατρακυλάκη, ο οποίος παρακολούθησε live τον αγώνα Μπάγερν Μονάχου – ΑΕΚ και σχολίασε στο sdna την εμφάνιση της Ένωσης και την προπονητική εξέλιξη του άλλοτε συνοδοιπόρου, Μαρίνου Ουζουνίδη.

Οι δύο άνδρες συνδέονται με πολύχρονη φιλία από έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1986, τότε που συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Όταν τα χρόνια πέρασαν και αμφότεροι κρέμασαν τα ποδοσφαιρικά παπούτσια τους, αντάμωσαν εκ νέου στην Ξάνθη από διαφορετικά πόστα.

Ο Στέλιος Κατρακυλάκης κυκλοφορούσε με το κοστούμι του τεχνικού διευθυντή της θρακιώτικης ομάδας και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ως ασίσταντ κόουτς στο πλευρό του Γιάννη Ματζουράκη πραγματοποιώντας τα πρώτα του βήματα στην προπονητική.

Ο Κατρακυλάκης βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Αυστρία για ένα σεμινάριο σχετικό με τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες και με την ιδιότητα του υπεύθυνου των τμημάτων υποδομής των Ελπίδων Καβάλας.

Την Τετάρτης έκανε τα χιλιόμετρα που έπρεπε προκειμένου να βρεθεί στο Μόναχο και στην «Allianz Arena» για τον αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Τι….γεύση του άφησε η εμφάνιση της Ένωσης κόντρα στους πρωταθλητές Γερμανίας;

«Μέχρι το γκολ η ΑΕΚ στεκόταν πάρα πολύ καλά απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, έστω κι αν αυτός δεν βρίσκεται στα καλύτερα του. Θεωρώ πως ήταν επιτυχημένη η κίνηση του Ουζουνίδη να παίξει με τρεις αμυντικούς και τρία αμυντικά χαφ, αφού έτσι κατάφερε να περιορίσει τη δράση των ποιοτικών παικτών της Μπάγερν» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η ΑΕΚ κατέβηκε σωστά στημένη και τηρουμένων των αναλογιών και των απουσιών που είχε στάθηκε πάρα πολύ καλά. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα πέναλτι που κι εγώ παραξενεύτηκα όταν είδα από την εξέδρα τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα ωστόσο είναι στην κρίση του ρέφερι να το δώσει».

Όσο για την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις εξέδρες του «Allianz Arena»; «Όλο το περιβάλλον είναι πολύ μακριά από τα δικά μας δεδομένα και συνθήκες εδώ στην Ελλάδα. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική κι σε αυτό συνέβαλαν και οι φίλοι της ΑΕΚ στους οποίους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο. Έτσι πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο».

Στον επίλογο της επικοινωνίας του με τον Στέλιο Κατρακυλάκη, ο Κώστας Πλιάτσικας του sdna ζήτησε από τον άλλοτε τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης και παλιό γνώριμο του Μαρίνου Ουζουνίδη, την άποψή του για την προπονητική εξέλιξη του τεχνικού της ΑΕΚ.

«Ο Μαρίνος είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες τεχνικούς, οι οποίοι διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις να κάνουν καριέρα. Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς στην Ελλάδα. Ζει για το ποδόσφαιρο και φροντίζει κάθε μέρα να γίνεται προπονητικά ολοένα και καλύτερος μέσα από δουλειά και ενημέρωση.

Σίγουρα πάντως όπως ισχύει με τους ποδοσφαιριστές, έτσι και με τους προπονητές χρειάζεται να υπάρχει μέσα σου κι αυτό το…κάτι για να κάνεις καριέρα.

Και ο Μαρίνος το έχει αυτό το…κάτι για να εξελιχθεί προπονητικά. Η συνεργασία του με την ΑΕΚ και η παρουσία του σε αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβεβαιώνουν την καλή δουλειά και την σημαντική πρόοδο που πραγματοποιεί σε προπονητικό επίπεδο».