O «υδραυλικός» της ΑΕ Κομοτηνής που… αλλάζει τα φώτα στους πτυχιούχους προπονητές και επιθυμεί τον πάγκο του Εθνικού

H AEKομοτηνής ήρθε στη Volley league να μείνει, παρότι δεν έχει προπονητή με δίπλωμα αλλά τον γνωστό “υδραυλικό”. Στα ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ συγκέντρωσε 4 βαθμούς. Νίκησε με τρίποντο την Ένωση, απέσπασε βαθμό από τον κυπελλούχου και… ζόρισε τον πρωταθλητή αποσπώντας του σετ μέσα στο Ρέντη.

«Υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση ο μηχανολόγος-μηχανικός Ηλίας Κρεούζης, που λόγω των συντεχνιακών αποκλεισμών του συνδικαλιστικού οργάνου των προπονητών πετοσφαίρισης, δεν μπορεί να πάρει ούτε δίπλωμα Γ Κατηγορίας. Και ζούμε σε μια εποχή, στην οποία απελευθερώθηκαν όλα τα επαγγέλματα. Πλην του προπονητή βόλει», σχολιάζει ο Στέφανος Λεμονίδης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Φως των Σπορ.

Ο Κρεούζης υπήρξε λίμπερο σε ΑΕ Κομοτηνής, ΓΕ Αλεξανδρούπολης, Εθνικό Αλεξανδρούπολης, και προπονητής στις προαναφερθείσες ομάδες, αλλά όταν έκανε τα χαρτιά του για να παρακολουθήσει σχολή προπονητών βόλεϊ Γ Κατηγορίας, δεν έγινε δεκτός γιατί οι δυο πρώτοι σύλλογοι δεν είχαν τότε αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

«Oι ειδήμονες της περιοχής αποκαλούν χλευαστικά τον Κρεούζη “υδραυλικό” επειδή δεν έχει δίπλωμα προπονητή και είναι μηχανολόγος ηλεκτρολόγος, ενώ δεν σηκώνεται από τον πάγκο επειδή δεν δηλώνεται ως προπονητής, αλλά ως φροντιστής. Η υποκρισία της συντεχνίας στην κορύφωση της», σχολιάζει ο Λεμονίδης και αποκαλύπτει: «Έτσι η ΑΕ Κομοτηνής δήλωσε στο φύλλο αγώνα τον Δημήτρη Τσουλκανάκη, αλλά κάποιος… καλοθελητής το κάρφωσε στην αστυνομία όπου εργάζεται και αναγκάσθηκε να αποχωρήσει».

«Παρόλα αυτά υπάρχουν διπλοθεσίτες προπονητές που παίρνουν κρατικό χρήμα, κάνουν τους προπονητές, δεν δουλεύουν στην υπηρεσία τους και παίρνουν απόσπαση, στον μαγικό κόσμο του ελληνικού βόλεϊ. Και υπάρχουν και παιδιά που δεν τελείωσαν ΤΕΦΑΑ (λες και αρκετοί από αυτούς που τελείωσαν ξέρουν προπονητική βόλεϊ), που πηγαίνουν σε σχολές της FIVB (Παγκόσμια Ομοσπονδία), αλλά δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία τους. Για το επίπεδο των σχολών προπονητικής της ΓΓΑ καλύτερα να μη μιλήσουμε…», σχολιάζει ο Λεμονίδης.

Η ΑΕΚομοτηνής για τους παραπάνω λόγους έπαιξε χωρίς δηλωμένο προπονητή στο ματς με τον Ολυμπιακό (δικαιούται μια ομάδα να το πράξει για 4 ματς), ενώ με την ΑΕΚ δηλώθηκε ο Δημήτρης Κιοσές. Παρόλα αυτά, χωρίς προπονητή, η ΑΕ Κομοτηνής είναι ως τώρα η έκπληξη της Volleye League(κέρδισε 3-1 την ΑΕΚ, έχασε 3-2 από τον ΠΑΟΚ, 3-1 από τον Ολυμπιακό). Γιατί; Το μυστικό το αναλύει ο ίδιος ο Κρεούζης.

«Ζήτησα από τη διοίκηση να έχω όλους τους παίκτες, Έλληνες και ξένους από τις 25 Αυγούστου» είπε και πρόσθεσε: «Γι αυτό η ομάδα μου είναι πιο έτοιμη από τις άλλες, που θα ανέβουν στη συνέχεια. Οι φετινοί στόχοι μου είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία, να κάνει αλματώδη βελτίωση ο διεθνής Ανέστης Δαλακούρας, κι όταν τελειώσει το πρωτάθλημα να είναι όλοι πληρωμένοι».

Ο ίδιος ο Κρεούζης προκαλεί αίσθηση πάντως και με την τελευταία του τοποθέτηση στο Φως, όταν θέτει ευθέως υποψηφιότητα για τον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, προφανώς όταν έρθει η ώρα να φύγει ο Σάκης Μουστακίδης. «Δεν έχω μέλλον στο βόλεϊ, με μισούν οι προπονητές βόλει και βιοπορίζομαι από την τεχνική εταιρεία με κλιματιστικά και θέρμανση που έχω στην Αλεξανδρούπολη. Θα ήθελα πάντως να καθίσω στον πάγκο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Ποιός δεν θέλει να προσφέρει στην ομάδα της πόλης του;».

Ο Ηλίας Κρεούζης λέει και άλλα ενδιαφέροντα για την φετινή ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής. Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του Στέφανου Λεμονίδη στο fosonline.gr