Volley League: Ο 17χρονος Κομοτηναίος της αθηναϊκής ΑΕΚ που έκανε στην Κομοτηνή το ντεμπούτο του στην Α1!!!

Η ΑΕΚ έχασε από την ΑΕ Κομοτηνής, ωστόσο το συγκεκριμένο ματς θα το θυμάται για πολύ καιρό ένας Κομοτηναίος ανήλικος ακόμα παίκτης της, ο Τάσος Σωνάκης ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα στην Volley League.

Το νεαρό λίμπερο του «Δικεφάλου» που κλείνει τα 17 του χρόνια την ερχόμενη Παρασκευή μπήκε στο παιχνίδι στο τρίτο σετ, αντί του Ορεστιαδίτη Δημήτρη Γκαρά, όταν ο Νίκος Νεόφυτος έκανε αλλαγές για να φρεσκάρει την ομάδα.

Ο γεννημένος στις 9 Νοεμβρίου του 2001 Σωνάκης, αγωνίστηκε και στο τέταρτο σετ και έγινε ένας από τους μικρότερους παίκτες που έχει φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ σε επίσημο αγώνα στην μεγάλη κατηγορία.

Λίγοι από τους Κομοτηναίος φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο αντιλήφθηκαν ωστόσο ότι έβλεπαν μπροστά τους με την αντίπαλη ομάδα ένα δικό τους παιδί. Και αρκετοί το πήραν χαμπάρι από το σχετικό post του γνωστού Κομοτηναίου δημοσιογράφου Τέλη Κελεσίδη, ο οποίος αποκάλυψε τις Κομοτηναίικες ρίζες του παίκτη και ευχήθηκε «στη Σούλα Καραδώνα και τον Ανδρέα Σωνάκη, τους φίλους υπερήφανους γονείς, εύχομαι να τον καμαρώσουν – μαζί με μας – σύντομα και στην Εθνική Ομάδα!».

Ο Τέλης Κελεσίδης εννοούσε βέβαια την Εθνική Ομάδα των Ανδρών, γιατί με τις μικρές εθνικές ομάδες αποτελεί βασικό στέλεχος, έχοντας μάλιστα πανηγυρίσει και σημαντικές επιτυχίες.

Ο Τάσος Σωνάκης έρχεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην Κομοτηνή και παραθερίζει με τους γονείς του στην παραλία της Μέσης, παίζοντας συνέχεια μπιτς βόλεϊ. Όπως αναφέρει στο ThrakiSportS ο Κελεσίδης, η μητέρα του είναι αδερφή της συχωρεμένης Μόρφως Καραδώνα, η οποία ήταν γυμνάστρια και έπαιζε βόλεϊ, ενώ ο γιος της, πρωτοξάδερφος του Τάσου, Γιώργος Κερτένης, έπαιζε βόλεϊ μέχρι πέρσι στην ΑΕ Κομοτηνής, αλλά σταμάτησε φέτος γιατί δίνει Πανελλήνιες.

«Αν συνέχιζε, ίσως τα δύο πρώτα ξαδέρφια ήταν αντίπαλοι χθες», προσθέτει ο Τέλης Κελεσίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την φανέλα της ΑΕ Κομοτηνής, επίσης στην θέση του λίμπερο, αγωνίζεται και ο μοναδικός Κομοτηναίος παίκτης της κομοτηναίικης ομάδας, ο Ραφαήλ Μπανιώτης.