Super League: Προς νέα παραπομπή και νέο… ψυγείο ο Χασάν Κούλα για λάθος σε ματς Ατρομήτου-ΠΑΟΚ

Στις αρχές της χρονιάς ο Χασάν Κούλα δεν είχε υποδείξει οφσάιντ τον Πέλκα στο τέρμα με το οποίο άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο.

Εκείνο το λάθος είχε ανοίξει τον δρόμο στον ΠΑΟΚ για την πρόκριση και τελικά την κατάκτηση του Κυπέλλου, είχε κόψει όμως τον δρόμο στον Ξανθιώτη βοηθό που έμεινε εκτός ορισμών μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Μάλιστα είχαμε το παράδοξο ο Χασάν Κούλα να καλείται ως μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής διαιτησίας σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά να μην ορίζεται στους ελληνικούς αγώνες.

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος άρχισε να μπαίνει ξανά σε δύσκολα και επικίνδυνα παιχνίδια. Ωστόσο η ΚΕΔ φρόντισε να μην τον προστατεύσει καθόλου και τον όρισε στο Ατρόμητος – ΠΑΟΚ του περασμένου Σαββάτου.

Δεν είναι μόνο ότι επρόκειτο για το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο, που προς έκπληξη όλων δεν έγινε με ξένους διαιτητές. Ήταν ακριβώς το ζευγάρι για το οποίο είχε τιμωρηθεί ο Κούλα πριν μερικούς μήνες.

Τότε ο Ατρόμητος είχε βγάλει πύρινες ανακοινώσεις εναντίον του, ζητώντας ουσιαστικά να τον τερματίσουν από την διαιτησία. Παρόλα αυτά, η ΚΕΔ τον επέλεξε να είναι βοηθός του Τζήλου στο ντέρμπι της κορυφής.

Η μία όψη του νομίσματος είναι ότι θεωρήθηκε ικανός για το συγκεκριμένο ματς ανάμεσα στον 1ο και τον 2ο, προφανώς ικανότερος από άλλους συναδέλφους του. Όμως δεδομένων όσων είχαν προηγηθεί, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι παγιδεύθηκε.

Όλοι τον περίμεναν για αυτό το ένα λάθος που ενδεχομένως θα έκανε και από ό,τι φαίνεται από την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Αποστόλη Κουρκούνα, το λάθος αυτό δεν το απέφυγε.

Στον Χασάν Κούλα ο παρατηρητής χρεώνει το οφσάιντ με το οποίο ανέκοψε λανθασμένα τον Ελ Καντουρί στο ξεκίνημα του ματς, βάζοντάς του παραπεμπτική βαθμολογία. Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι θα μπει στο ψυγείο για ένα μήνα.

Παραπεμπτική είναι και η βαθμολογία που έχει διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα Θανάσης Τζήλος, καθώς εκτιμάται ότι έγιναν πολλά λάθη στο Περιστέρι και κυρίως ο μη καταλογισμός πέναλτι στο μαρκάρισμα του Στρούγγη πάνω στον Ελ Καντουρί.

Σημασία έχει ότι τα ματς ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο δεν πάνε τον Ξανθιώτη βοηθό διαιτητή. Στην πολυετή καριέρα του δυο φορές έχει προκαλέσει θόρυβο με λάθος υπόδειξή του. Και τα δύο σε ματς μεταξύ των δυο αυτών ομάδων.

Την πρώτη φορά ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ και σε βάρος του Ατρομήτου. Αυτή τη φορά σε βάρος του ΠΑΟΚ και υπέρ του Ατρομήτου. Και τις δυο φορές αυτό που την πληρώνει στο τέλος είναι ο Ξανθιώτης βοηθός διαιτητή…