Volley League: 6+1 tips για το μεγάλο τηλεοπτικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕ Κομοτηνής και ΑΕΚ Αθηνών (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Με το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξυ της ΑΕ Κομοτηνής και της ΑΕΚ που θα γίνει στο γυμναστήριο του 2ου Λυκείου της Κομοτηνής και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3 ολοκληρώνεται το απόγευμα το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League.

Όπως πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι το ThrakiSportS σας παρουσιάζει 6+1 tips για να παρακολουθήσετε καλύτερα τον αγώνα:

1. Η Κομοτηνή μετά από 19 χρόνια έχει επιστρέψει στην κατηγορία και θα δώσει τον τρίτο αγώνα της στο πρωτάθλημα και τον δεύτερο εντός έδρας. Η ομάδα της Ροδόπης στις δύο πρώτες δοκιμασίες είχε να αντιμετωπίσει τα δύο μεγάλα φαβορί του τίτλου, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό από τους οποίους έχασε κατά σειρά με 3-2 και 3-1 σετ κερδίζοντας έναν πολύτιμο βαθμό αλλά και πολλές θετικές εντυπώσεις.

2. Στην πρωτεύουσα της Ροδόπης επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση για την αναμέτρηση με την «Ενωση» της Αθήνας και οι προσδοκίες για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα είναι στο ζενίθ.

3. Η Κομοτηνή την τελευταία φορά που πανηγύρισε νίκη στην Volley League ήταν την 1η αγωνιστική της περιόδου 1998-99 όπου νίκησε στην έδρα της τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ. Στη συνέχεια δεν έκανε νίκη και υποβιβάστηκε σε ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο λόγω της συμμετοχής της Εθνικής Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας (1998).

4. Η ΑΕΚ της Αθήνας προέρχεται από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στην πρεμιέρα της στο Μετς με 3-2 σετ και κυνηγάει την δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία της και την πρώτη εκτός έδρας. Εχει να νικήσει εκτός έδρας στην Volley League από την 1η αγωνιστική της σεζόν 2014-15 όταν και επικράτησε στη Θεσσαλονίκη του Άρη με 3-0 σετ.

5. Οι δυο ΑΕΚ ανέβηκαν μαζί πέρυσι, χεράκι χεράκι από την Α2 Ανδρών. Σε τέσσερις αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν μεταξύ της ομάδας της Κομοτηνής και της ΑΕΚ της Αθήνας, οι νότιοι έχουν ισάριθμες νίκες. Θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

6. Η αποστολή της αθηναϊκής Ενωσης έφτασε το βράδυ της Κυριακής στην Κομοτηνή και έκανε προπόνηση στο κλειστο του 2ου Λυκείου πριν καταλύσει σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Στον αγώνα θα βρεθούν αντίπαλοι δυο Εβρίτες που ήταν πέρυσι συμπαίκτες, στον Παμβοχαϊκό, ο Δημήτρης Γκαράς και ο Ανέστης Δαλακούρας.

7. Με το παιχνίδι αυτό κλείνει η αυλαία της 4ης αγωνιστικής, που σημαδεύτηκε από την ήττα με 3-0 του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στη Σύρο και τις νίκες του Ολυμπιακού επί του Ηρακλή με 3-2 και του Παμβοχαϊκού επί της Κηφισιάς με 3-1. Διαιτητές έχουν οριστεί οι Θεμελής και Ιωαννίδης. Ο αγώνας αρχίζει στις 17:00 και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3 και διαδικτυακή από το ThrakiSportS ενώ θα εφαρμοστεί και το video assistant referree.