Volley League: Η μικρή αλλά μακρινή προϊστορία στους αγώνες της ΑΕ Κομοτηνής με την ΑΕΚ της Αθήνας

Την Δευτέρα η ομάδα της Κομοτηνής αντιμετωπίζει την Α.Ε.Κ. σε μία ακόμα ιστορική αναμέτρηση για την πρωτεύουσα της Ροδόπης με μία μεγάλη παραδοσιακά δύναμη του ελληνικού αθλητισμού.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 4 φορές στο παρελθόν, με την ΑΕΚ να έχει επικρατήσει της ομάδας της Κομοτηνής σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Την σεζόν 1997-98, η ΑΕΚ επικράτησε με 3-0 και στα δύο παιχνίδια ενώ την επόμενη σεζόν το μόνο που κατάφερε η ομάδα της Κομοτηνής ήταν να πάρει 1 σετ στο εντός έδρας παιχνίδι (3-1 στην Κομοτηνή, 3-0 στην Αθήνα).

Στην πρώτη συμμετοχή της ΑΕ Κομοτηνής στην Α Εθνική την σεζόν 1989-90, η ΑΕΚ της Αθήνας δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην έχει καταφέρει να πάρει κάποιο πρωτάθλημα, ωστόσο έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της διαχρονικά.

Σημαντικότερες διακρίσεις ήταν η συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το 1999 και η συμμετοχή της στο φάιναλ φορ του κυπέλλου κυπελλούχων την επόμενη χρονιά όπου κατέκτησε την τρίτη θέση.

Εκείνη την περίοδο δηλαδή που αντιμετώπιζε την ομάδα της Κομοτηνής, η ΑΕΚ της Αθήνας συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία και σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την 1η Φεβρουαρίου του 2014 η ΑΕΚ γράφει ιστορία καθώς κατακτά το Λιγκ Καπ στην Αλεξανδρούπολη, κερδίζοντας στον τελικό τον Φοίνικα Σύρου με 3–2 σετ, που είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του τμήματος και μοναδικός μέχρι σήμερα.

Πέρυσι η ΑΕΚ αγωνιζόταν στην Α2 Ανδρών όπως και η ΑΕ Κομοτηνής. Οι δυο ΑΕΚ την ίδια ημέρα πανηγύρισαν στην άνοδό τους επικρατώντας στα αντίστοιχα φάιναλ φορ της Αθήνας και της Ρόδου.