Γ’ Εθνική: Με πολλά παράπονα από τον πρωτοπόρο Ορφέα Ξάνθης η Καβάλα νίκησε τον «κακό της δαίμονα»!

 

Δεν άντεξε την πίεση των γηπεδούχων εντός και … εκτός του γηπέδου “Ανθή Καραγιάννη” ο πρωτοπόρος Ορφέας Ξάνθης και για πρώτη φορά ηττήθηκε με 2-0 απ’ την δυνατή Καβάλα, παραμένει ωστόσο για τρίτη αγωνιστική στην κορυφή.

Σύμφωνα με την Πρωινή από όπου και η φώτο, η Καβάλα μπήκε δυνατά στο πρωτο μέρος που απείλησε με τον πρώην φορ του Πανθρακικού και πρόσφατα μεταγραφέντα από την Δόξα Δράμας Κώστα Μαρκόπουλο. Στο 5′ από παράλληλη σέντρα του Ζέρη, ο Μαρκόπουλος προσπάθησε να γίνει απειλητικός αλλά μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στην αγκαλιά του Ρούφου. Στο 23′ από πάσα του Γιατσβίνοβιτς το πλασέ του Μαρκόπουλου εξουδετέρωσε ο Ρούφος. Στο 36′ από γύρισμα του Γαβριηλίδη πλασέ του Μαρκόπουλου έσωσε ο Ρούφος. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γεμιστού από τον Χασάνογλου. Στο 45′ ωραίο σουτ του Τορομανίδη η μπάλα λίγο άουτ, η πρώτη απειλή για τον Ορφέα Ξάνθης.

Στο β’ μερος στο 64′ σουτ του Μαυρόπουλου από καλή θέση μπλοκάρει ο Μαυρόπουλος για να φτάσουμε στο 74′ όταν σε φάουλ του Ζέρη, με κεφαλιά ο Μαρκόπουλος εξιλεώθηκε και άνοιξε επιτέλους το σκορ κάνοντας το 1-0. Στο 85′ με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε ο Λάζαρος Μαυρόπουλος δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο του Ορφέα. Στο 89′ από πάσα του Μαρκόπουλου ο Βαλαβανόπουλος που είχε περάσει ως αλλαγή στο 0-0, με σουτ έκανε το 2-0, ενώ φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ρούφος για το γκολ αυτό που δέχτηκε.

ΚΑΒΑΛΑ (Δερμιτζάκης): Δήμιζας, Ζέρης, Λυμπεράκης (86′ Βοσνιάδης), Κασμερίδης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (72′ Βαλαβανόπουλος), Ψάλτης, Γεμιστός (62′ Τσούτσης), Γιαβτσίνοβιτς (90′ Τόσκας), Μαρκόπουλος.
ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Μπουνταγκίδης, Τορομανίδης (72′ Ι. Καραγκιόζης), Ξαντινίδης (78′ Λαζαρίδης), ΧαλήλΙ Ιμπραήμ Τανζου (63′ Χιντ Ιμέρ), Πασχαλάκης.