Εγκαταλείπεται η Μεταλλουργική και με 1,7 εκατ. ευρώ γίνεται νέος πολυχώρος άθλησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής

Τα πρώτα βήματα σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο εγκατάλειψης της παλιάς Μεταλλουργικής, ως χώρο εκπαίδευσης φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, και δημιουργίας ενός νέου πολυχώρου άθλησης εντός της Πανεπιστημιούπολης, προωθεί η διοίκηση του Δημοκριτείου Πανεπιστημιούπολη Θράκης.

«Πρόκειται για έργο που εντάσσεται σε μία συνολική προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών στην Πανεπιστημιούπολη, παρόλο που οι πόροι και τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι διαφορετικά», πληροφορεί την εφημερίδα «Χρόνος» ο αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Φώτης Μάρης, παρουσιάζοντας αναλυτικά τον σχεδιασμό των έργων για την Πανεπιστημιούπολη.

Αυτός ο σχεδιασμός επιγραμματικά περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων μικτής επιφάνειας 23.906 τμ για τέσσερα Τμήματα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών (Κοινωνικής Διοίκησης, Ιστορίας και Εθνολογίας, Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξενείων Χωρών που σήμερα στεγάζονται στην Παλιά Νομική Κομοτηνής και Ελληνικής Φιλολογίας που σήμερα στεγάζεται στα προκάτ της Πανεπιστημιούπολης), το έργο «Συντήρησης κτιρίων και υποδομών του Δ.Π.Θ στην Κομοτηνή ετών 2018-2019», πρόταση στο Leader για το «Δίκτυο μονοπατιών – πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής» και εκσυγχρονισμό του Φοιτητικού Εστιατορίου στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής.

«Και μπορεί να μην είναι εύκολο να προϋπολογίζεις και να σχεδιάζεις στην Ελλάδα σήμερα, όμως η διοίκηση του ΔΠΘ προωθεί το σχέδιο κατασκευής του πολυχώρου άθλησης», αναφέρει η εφημερίδα «Χρόνος».

Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο έχει αιτηθεί τη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την εκπόνηση μελέτης ενός κτιρίου πολλαπλών χρήσεων στην Πανεπιστημιούπολη για την κάλυψη αναγκών του ΤΕΦΑΑ που σήμερα στεγάζονται εντός του κτιρίου της Μεταλλουργικής.

Το έργο έχει τίτλο «Πολυλειτουργική Εγκατάσταση Εκπαίδευσης και Άθλησης ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής», και είναι έκτασης 3.550 τμ με προτεινόμενο προϋπολογισμό μελέτης 1.700.000€. Με την ολοκλήρωσή του το νέο πολυδύναμο κτίριο πρόκειται να διατίθεται και για τις ανάγκες των πολιτών, όπως συμβαίνει ήδη με το Κολυμβητήριο.

Σε ότι αφορά το Κολυμβητήριο εντός της Πανεπιστημιούπολης, καταβάλλονται προσπάθειες με την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμισή του ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη αλλά και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται τόσο στον πανεπιστημιακό κόσμο όσο και στους κατοίκους της πόλης.