Αφιέρωμα: Οι 13+21 Θρακιώτες που συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League

 

Μετά από τις συνηθισμένες καθυστερήσεις και κάμποσες αναβολές, ξεκινά το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Football League, η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είναι μια κατηγορία που δεν έχει συμμετοχή με ομάδα της Θράκης (στα προηγούμενα χρόνια υπήρχε για πέντε σεζόν την τελευταία 15ετία ο Πανθρακικός) αλλά υπάρχουν αρκετοί Θρακιώτες παίκτες.

Ως Θρακιώτες ως γνωστόν το ThrakiSportS λαμβάνει όσους φυσικά κατάγονται από την Θράκη αλλά και όσους έχουν παίξει μπάλα στις ομάδες της περιοχής μας στο παρελθόν.

Φυσικά όλο και κάποιος μπορεί να μας διαφεύγει, για αυτό είμαστε δεκτικοί σε διορθώσεις και… συμπληρώσεις (στείλτε μας μήνυμα στο facebook). Αναλυτικά ανά ομάδα:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Με την ομάδα της Κρήτης που φέτος υποβιβάστηκε και πριν ενα μήνα βρέθηκε στην Ξάνθη και αποκλείστηκε από τον Άρη Αβάτου στο Κύπελλο Ελλάδας θα αγωνιστούν ο πρώην αμυντικός του ΑΟΞ Κώστας Τσαμούρης, ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Γιώργος Σικαλιάς, ο αμυντικός Μανώλης Ρουσσακης και ο συμπαίκτης του Γιώργος Κωστικος τζουνιορ που ανηκαν στον Πανθρακικό την μαυρή χρονιά που αποχώρησε η ομάδα από την Football League

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Στην Παναχαϊκή του Κώστα Κατσουράνη, που και αυτή ανέβηκε στις αρχές του μήνα στην Θράκη για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Άρη Αβάτου, αγωνίζεται ο Κώστας Πλέγας που είχε έρθει το καλοκαίρι του 2016 στον Πανθρακικό ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, αλλά και ο συμπαίκτης του την ίδια σεζόν πλαγιος μπακ Ηλίας Πολίμος.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Η πιο κοντινή ομάδα στην Θράκη έχει πολύ έντονο το θρακιώτικο στοιχείο. Με βασικό παράγοντα τον Νίκο Ιωσηφίδη και γενικό αρχηγό τον Αντώνη Λαδάκη, έχει στο ρόστερ του τον Εβρίτη Δημήτρη Σιώπη, αδερφό του Μανώλη που παίζει στον Άρη, τον πρώην παίκτη της Ξάνθης και του Πανθρακικού Ντενίζ Μπαϊκαρά, τον ξανθιώτη διεθνή με τις μικρές εθνικές Νίκο Σαμπανίδη, τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού Σταύρο Πεταυράκη, τον Παντελή Ριζογιάννη που αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Skoda και υπέγραψε εκεί το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και τον πρώην μεσοεπιθετικό του Πανθρακικού Ροτζέριο Μάρτινς

ΤΡΙΚΑΛΑ: Στην θεσσαλική ομάδα που επίσης έχει επενδύσει σε παίκτες που έχουν παρελθόν σε ομάδες της Θράκης αγωνίζονται ο πρώην τερματοφύλακας του Πανθρακικού Δημήτρης Ταΐρης, ο επίσης πρώην παίκτης της ομάδας της Κομοτηνής Βασίλης Τριανταφυλλάκος,ο πρώην μέσος της Ξάνθης Αντώνης Τσιάρας, ο πρώην παίκτης της Ξάνθης αλλά και της Καβάλας και του Νέστου Χρυσούπολης Λάζαρος Γκατζολάρι. και ο Τρικαλινος νεαρός πορτιέρο τον ακαδημιών του ΑΟΞ Νίκος Γιδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ: Στην ιστορική ομάδα της Καλαμαριάς έχουν συμφωνήσει να αγωνίζονται και τη νέα σεζόν ο πρώην αμυντικός της Skoda Ξάνθη αλλά και του Πανθρακικού Νίκος Τσουμάνης αλλά και ο πρώην φορ του Πανθρακικού Λεωνίδας Κυβελίδης.

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: Στην ομάδα της Άρτας θα αγωνίζεται την φετινή σεζόν ο Εβρίτης Γιώργος Λίτσκας. Εκεί έκλεισε και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Αλέξανδρος Μπεκατώρος.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Στην ομάδα της Κρήτης και μάλιστα ως ένας εκ των αρχηγών θα αγωνίζεται την φετινή σεζόν ο πρώην παίκτης του Έβρου Σουφλίου και του Πανθρακικού Χρήστος Μπάτζιος.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Στην ομάδα της Πιερίας έκλεισε για τη νέα σεζόν ο Ξανθιώτης Λάζαρος Ορφανίδης. Επίσης εκεί θα αγωνίζεται και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παναγιώτης Πετρούσης.

ΣΠΑΡΤΗ: Στην ομάδα της Λακωνίας, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τις προσφυγές πρώην παικτών, είναι δηλωμένος ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού αλλά και του Έβρου Σουφλίου Τάσος Φραγκουλης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στην ομάδα του γηραιού, που επιστρέφει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και έχει ξεκάθαρο στόχο την άνοδο, βρίσκεται ο Αλεξανδρουπολίτης Στράτος Χιντζίδης, οι Κομοτηναίοι Χουσεΐν Μουμίν και Δημήτρης Χασομέρης αλλά και ο πρώην παίκτης της Ξάνθης Σίλβα Κλέιτον.

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ: Στη νεοφώτιστη ομάδα, που είναι και η μοναδική εκπρόσωπος της Αττικής στο νέο πρωτάθλημα (όλες οι άλλες είναι εκτός Αθηνών!!!) βρίσκεται ο πρώην παίκτης της ομάδας νέων της Ξάνθης Άρης Κολλαράς.

ΑΟ ΧΑΝΙΩΝ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Στην φιλόδοξη ομάδα των Χανιων ανήκουν οι πρώην Πάνθρακες, ο αμυντικός Άγγελος Ζιούλης που μετά τα Κ20 της ομάδας  μεταγράφηκε με φιλοδοξίες στον Παναθηναικό αλλα δεν στεριωσε εκεί κατι που έγινε στα Χανιά, ο αμυντικός Τάσος Παπαχρήστος και ο επιθετικός Μηνάς Χαλκιαδάκης.

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Στην νεοφώτιστη ομάδα του Ηρακλείου μπορεί να αποχώρησε για τον Νέστο Χρυσούπολης ο Αλέξης Μελισσόπουλος, ωστόσο στην ομάδα θα αγωνίζεται ο 18χρονος Ξανθιώτης πορτιέρο Απόστολος Τσιλιγγίρης με παρελθον σε  Ορφέα Ξάνθης, ακαδημίες του ΑΟΞ και ΠΑΟΚ Κομοτηνής που πέρασε φοιτητής στο τμήμα τεχνολόγων Γεωπονίας.