Volley League: Μια 7άδα tips για την αναμέτρηση της πρεμιέρας ανάμεσα σε ΑΕ Κομοτηνής και ΠΑΟΚ (19:00, LIVE ThrakiSportS)


Η μεγάλη στιγμή που περίμενε η ΑΕ Κομοτηνής αλλά και συνολικά ο φίλαθλος κόσμος στην Ροδόπη έφτασε. Στις 19:00 η ΑΕΚ φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Volley League, έστω και αν μιλάμε για αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής. Βλέπετε, από αυτήν ξεκινά το φετινό πρωτάθλημα.

Οι Κομοτηναίοι επιστρέφουν στα μεγάλα σαλόνια μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες και το ThrakiSportS ενόψει του μεγάλου αγώνα που θα έχει απευθείας διαδικτυακή κάλυψη από το ThrakiSportS, σας παρουσιάζει μια εξάδα tips για να μπορέσετε, όσοι πάτε στο γήπεδο, να είστε διαβασμένοι για αυτή τη νέα περιπέτεια που μόλις ξεκινά.

1. Η ομάδα της Κομοτηνής ανέβηκε πέρυσι ως πρωταθλήτρια του Βορείου Ομίλου της Α2 Ανδρών, επικρατώντας στο φάιναλ φορ που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Θα πορευτεί με προπονητή τον Ηλία Κρεούζη που κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο επειδή δεν έχει το δίπλωμα που απαιτείται, ως πρώτος προπονητής στο φύλλο αγώνος θα δηλώνεται ο βοηθός του Δημήτρης Τσουλκανάκης. Σε μεγάλη βαθμό η ομάδα βασίζεται στον κορμό που είχε τα παλιότερα χρόνια ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, όπως τα αδέρφια Δαλακούρα και ο Νίκος Χριστόφας. Πασαδόρος είναι ο Βραζιλιάνος Μπερτασόνι που έχει θητεύσει στον Ηρακλή Χαλκίδας και κεντρικός ο συμπατριώτης του Ρενάν και διαγώνιος ο Νέλσον Νουράνγκουα, ο πρώτος αθλητής από την Ρουάντα που θα λάβει μέρος ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

2. Ο ΠΑΟΚ πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο και φέτος είναι μαζί με τον Ολυμπιακό φαβορί για το πρωτάθλημα. Ερχεται στην Θράκη με φόρα από το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου προκρίθηκε στην επόμενη φάση με δυο νίκες επί της ουγγρικής Καζνιμπάρτσικα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι από χθες στην Κομοτηνή, προπονήθηκε στο κλειστό του 2ου Λυκείου Κομοτηνής και αναμένεται να κάνει χαλάρωμα και το πρωί. Μεγαλύτερο όνομά του είναι ο Δημήτρης Τζούριτς και στο ρόστερ μετέχουν ακόμα ο… “Κομοτηναίος” Ελληνοουκρανός Γκόρτσανιουκ και ο Ορεστιαδίτης λίμπερο Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

3. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά εφέτος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-0 στην Α΄φάση του Λιγκ Καπ αλλά τότε δεν αγωνιζόταν με τον δικέφαλο ο Σέρβος Όκολιτς. Τις σεζόν 1997-98 και 1998-99 που η ΑΕ Κομοτηνής αγωνίστηκε στην Α1 Ανδρών νίκησε μία φορά τον ΠΑΟΚ στην έδρα της με 3-1, ενώ ο δικέφαλος νίκησε τρεις φορές. Μάλιστα ο αγώνας που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου 1999 ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 σετ και πήρε το 1ο σετ με 27-24 επειδή τότε εάν η μπάλα μετά από σερβίς χτυπούσε κατ΄ευθείαν στο τερέν ήταν… δίποντος άσσος! Το άσσο για τον ΠΑΟΚ που έκανε το 27-24 πέτυχε ο Αμερικανός Μάικ Ντιλ, ενώ όπως επισημαίνει η ΕΣΑΠ στην ΑΕ Κομοτηνής αγωνίζονταν ο Βαλερί Γκόρτσανιουκ, θείος του Ζένια που παίζει σήμερα στον ΠΑΟΚ.

4. Ο προπονητής του ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής Ηλίας Κρεούζης δήλωσε στην ΕΣΑΠ: «Είναι μία γιορτή για τη πόλη μας. Θεωρούμε και περιμένουμε πως το γήπεδο θα είναι γεμάτΟ για να δει υψηλού επιπέδου βόλεϊ. Θα το παλέψουμε για να πάρουμε αυτό μας αναλογεί. Είμαι έτοιμοι. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ οργανωμένη ομάδα στο γήπεδο με καλό και μεθοδικό προπονητή. Με την προσθήκη του Όκολιτς γίνεται πιο δυνατός. Ξεκάθαρος στόχος για μας είναι η παραμονή μέσα από ένα πρωτάθλημα που είναι Γολγοθάς».

5. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σέρτζιου Στάνκου είπε: «Οι ευρωπαϊκοί αγώνες μας βοηθούν πολύ να μπούμε λίγο πιο έτοιμοι από τις άλλες ομάδες. Αυτό δε σημαίνει πως δε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Την Κομοτηνή την γνωρίζουμε από το Λιγκ Καπ. Εχει ενθουσιώδη ομάδα και μάλιστα τώρα παίζουμε στην έδρα της και θα θέλει να δείξει το κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει εύκολος αγώνας στο πρωτάθλημα, ειδικά μετά τις περικοπές που έγιναν στις ομάδες. Ολοι θέλουν ένα καλό ξεκίνημα αλλά μία ομάδα πρέπει να νικήσει».

6. Για τον αγώνα ισχύουν εννοείται τα εισιτήρια διαρκείας αλλά έχουν εκδοθεί και μεμονομένα εισιτήρια που οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από το πρωί να προμηθεύονται από τα γραφεία της ΑΕ Κομοτηνής, απέναντι από την Λέσχη Κομοτηναίων. Οι τιμές των Μεμονωμένων Εισιτηρίων είναι 10 ευρώ το κανονικό Εισιτήριο, 5 ευρώ το μειωμένο (Φοιτητικό, Σωμάτων Ασφαλείας, Ανέργων – Απαιτείται η επίδειξη αποδεικτικών στοιχείων) και 2 ευρώ το παιδικό εισιτήριο (κάτω των 12). Όλοι απαιτούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα για την προμήθεια εισιτηρίου.

7. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 7.00 το απόγευμα, θα έχει απευθείας κάλυψη από το ThrakiSportS και έχουν οριστεί δύο διεθνείς διαιτητές για να την διευθύνουν, ο Δεληκωστίδης του Συνδέσμου Θεσσαλονίκης και ο Ιωαννίδης του Συνδέσμου Θράκης. Νωρίτερα, από τις 5.00, θα έχουν ξεκινήσει τα άλλα δύο παιχνίδια της σημερινής ημέρας. Το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού έχει πάει για την Δευτέρα ενώ ματαιώθηκε το παιχνίδι του Ηρακλή Χαλκίδας με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Συνοπτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας και οι διαιτητές που ορίστηκαν με ένα κλικ ΕΔΩ.