Super League: Η γκολάρα Μάνταλου άνοιξε τον δρόμο στην ΑΕΚ, έπεσε μια θέση στην κατάταξη η Ξάνθη

Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν αυτός που με ένα εντυπωσιακό τέρμα στο 37ο λεπτό άνοιξε το σκορ στη Ριζούπολη και ξεκλείδωσε την νίκη για την ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης, τρία 24ωρα πριν την αναμέτρηση με την Μπάγερν Μονάχου για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Ένωση, σοκαρισμένη και από την τελεσίδικη απόφαση αφαίρεσης τριών βαθμών, μπήκε κάπως νωθρά στο παιχνίδι της Ριζούπολης. Στην μοναδική καλή στιγμή της ωστόσο στο πρώτο ημίχρονο άνοιξε το σκορ με τον κομοτηναίο αρχγό της. Συγκεκριμένα μετά από τακουνάκι του Μπακασέτα στον Μάνταλο, αυτός με ωραία ενέργεια πέρασε τον Βαφέα και με ιδανικό πλασέ έγραψε το 1-0. Ο Λιβάϊα στο 85′ διαμόρφωσε το τελικό Απόλλων – ΑΕΚ 0-2, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επί του «δασκάλου» Γιάννη Μαντζουράκη.

Χάρη σε αυτή τη νίκη η ΑΕΚ έφτασε ξανά τους 13 βαθμούς και ισοβαθμεί ξανά με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε νικήσει με 1-0 τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό στάδιο, και συνεχίζει να κοιτά ψηλά, με έξι νίκες και μια ισοπαλία στο ενεργητικό του.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης στο 72ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ, έξω από την περιοχή.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν επηρέασαν την κατάταξη της Ξάνθης, αφού έτσι κι αλλιώς οι δυο νικητές βρίσκονταν έναν πόντο πάνω από τους Θρακιώτες. Ωστόσο μετά τους σαββατιάτικους αγώνες η ομάδα της Ξάνθης έχει χάσει μια θέση στην κατάταξη αφού την προσπέρασε ο Παναιτωλικός, που είχε 8 βαθμούς αλλά πλέον έχει 11, έναντι 9 της Ξάνθη.

Η ομάδα του Αγρινίου νίκησε με 2-0 με δυο γκολ του Μάζουρεκ, ένα σε κάθε ημίχρονο, στο 43′ και το 90+5′, και «άλωσε» την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, όντας καλύτερος από τους νευρικούς και «άσφαιρους» γηπεδούχους, που είχαν μερικές ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά δεν τις αξιοποίησαν.

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε τα ματς του Σαββάτου για τη μεγάλη κατηγορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, η Λαμία πέτυχε την πρώτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα της Super League και μάλιστα μέσα στην Λάρισα επί της ΑΕΛ. Η ομάδα της Φθιώτιδας βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από γκολ του Ντέλετιτς στο 30΄ αλλά «γύρισε» το ματς με τέρματα των Μπαράλες στο 48΄ και Επστάιν στο 65΄ και κράτησε ως το τέλος, παρότι έμεινε με δέκα παίκτες από το 75΄ λόγω αποβολής του Βάντερσον.

Την Κυριακή έχουμε το σημαντικό παιχνίδι της Ξάνθης στη Λιβαδειά αλλά και τα ντέρμπι Αρης – ΠΑΟΚ και ΟΦΗ – Ολυμπιακός. Ο έτερος πρωτοπόρος Ατρόμητος θα αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης την Δευτέρα. Η βαθμολογία πριν από αυτά τα τέσσερα ματς, μετά τις τέσσερις αναμετρήσεις του Σαββάτου:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE
1. ΠΑΟΚ 16*
2. Ατρόμητος 16
3. ΑΕΚ 13***
4. Ολυμπιακός 13
5. Παναθηναϊκός 13**
6 Άρης 12
7 Παναιτωλικός 11
8. Ξάνθη 9
9. Πανιώνιος 7
10. Λαμία 6
11. ΑΕΛ 6
12. ΠΑΣ Γιάννινα 6
13. Αστέρας 4
14. Λεβαδειακός 3
15. ΟΦΗ 2
16. Απόλλων Σμ. 0
* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με -2 βαθμούς στο πρωτάθλημα
** Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με -6 βαθμούς στο πρωτάθλημα
*** Η ΑΕΚ έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς