Volley League: Μεταγραφή για το μέλλον κλείνει η ΑΕ Κομοτηνής με… Κομοτηναίο διεθνή ακραίο!

 

Η ΑΕ Κομοτηνής φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, περίπου τρεις εβδομάδες αφότου οι δυο ομάδες έπαιξαν στην Θεσσαλονίκη για το Λιγκ Καπ. Μπορεί βεβαια εκείνος ο αγωνας της ΑΕ Κομοτηνής με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη να μην είχε πολύ αγωνιστικό ενδιαφέρον, αφού οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν άνετα 3-0, ωστόσο μετά το τέλος της αναμέτρησης είχαμε αρκετά ενδιαφέροντα πηγαδάκια.

Σε ένα από αυτά βρέθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΑ της ΑΕ Κομοτηνής Τάσος Πετρίδης και ο … Κομοτηναίος ελληνοουκρανός διεθνής ακραίος του ΠΑΟΚ Ζένια Γκορτσιανιουκ που οπως λίγοι γνωρίζουν μεγάλωσε και έμεινε μέχρι τα 7 του στην Κομοτηνή, ενώ ήταν και δημότης της πόλης. O Πετρίδης ήταν συμπαίκτης με τον πάτερα του Γκορτσανουκ οταν η ΑΕ Κομοτηνής αγωνιζόταν στην Α1 Κατηγορία προ μια 20ετια και θυμήθηκαν τα παλια, οταν ο μικρός Ζενια επαιζε στο κλειστο Κομοτηνής, έδωσε και τα χαιρετίσματα του στον πατερα του, αλλά κυρίως του έκανε και μια πρόταση για το μέλλον να έρθει στην Κομοτηνή και να φορεσει και αυτος την φανελα της ΑΕ Κομοτηνής.

Ο 31χρονος πια Ζένια Γκόρτσανιουκ εχει αγωνιστει μια δεκαετία στον Ηρακλή, στον Αριστοτέλη Σκύδρας, στον Επίκουρο Πολίχνης, στον Φοίνικα Σύρου, στον Άρη, στον Ηρακλή Χαλκίδας, στην Νίκη Αιγινίου και στο εξωτερικό σε Καζακσταν, Ρωσία, Πολωνία, Τουρκία και αποτελεί μια πονεμένη ιστορία για το ελληνικό βόλεϊ. Ειχε κληθεί παλιοτερα στην Εθνική Ομάδα Βόλεϊ Ανδρών για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, αλλά δεν μετείχε ποτέ επειδή εξαφανίστηκε ως δια μαγείας η οικογενειακή του μερίδα από τα αρχεία του Δήμου Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει από πουθενά πιστοποιητικό γεννήσεως για να ανανεώσει το διαβατήριο του. Έτσι έφυγε από την Ελλάδα, αν και ο Ζένια μεγάλωσε από μωρό παιδί στην Κομοτηνή, όπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αγωνίζονταν ο πατέρας του με την μεγάλη ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής, ενώ την ίδια περίοδο έπαιζε και στην (ακόμα πιο μεγάλη) Ορεστιάδα ο θείος του.

Οι τοτε πληροφορίες που ειχε μεταδόσει το ThrakiSportS έλεγαν πως ο Γκόρτσανιουκ επιχείρησε να ανανεώσει το διαβατήριό του, αλλά δεν τα κατάφερε, αφού η οικογενειακή του μερίδα που είχε ανοιχτεί το 2000 στον Δήμο Κομοτηνής δεν υπάρχει πια και έτσι δεν μπορεί να πάρει πιστοποιητικό γεννήσεως που είναι απαραίτητο για την έκδοση νέου διαβατηρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογενειακή μερίδα είχε… καταγγελθεί και πλέον βρίσκεται στις απόρρητες υποθέσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του υπουργείου Εξωτερικών.