Ο πρώην παίκτης του Αστέρα Αιγείρου που «αθώωσε» 30 από τους κατηγορουμένους του Koriopolis

Aθώοι είναι πλέον, οι περισσότεροι από τους 56 κατηγορούμενους του «Koriopolis», της υπόθεσης των «στημένων» αγώνων δηλαδή, που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να ισχύσει ο επιεικέστερος νόμος, κάτι που σημαίνει ότι το αδίκημα της «συμμετοχής σε παράνομο στοιχηματισμό» παραγράφεται και δεν υφίσταται για συνολικά 30 κατηγορούμενους οι οποίοι είναι πλέον αθώοι, αφού δεν αντιμετώπιζαν άλλη κατηγορία.

Ανάμεσά τους είναι οι ποδοσφαιριστές Αβραάμ Παπαδόπουλος και Κώστας Μενδρινός στους οποίους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή σε πρώτο βαθμό. Ακόμη, ο μάνατζερ Άγγελος Τραυλός, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Τόρης και ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ Γιάννης Παπαδόπουλος, που αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή των καταγγελιών Κούγια μετά το ματς της ΑΕΛ στην Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχαν αθωωθεί ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού Θόδωρος Σαββάκης και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Δημήτρης Τζελέπης, αφού δεν αποδείχθηκαν όσα τους είχαν καταλογιστεί. Ωστόσο υπήρχαν δεκάδες καταδίκες και το θέμα για αυτές πήγε σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο, όπου όμως αποφασίστηκε να πάψει η δίωξη λόγω παραγραφής για συνολικά 30 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος που είχε καταθέσει την σχετική ένσταση στο δικαστήριο, η οποία οδήγησε στην αθώωση των 30 κατηγορουμένων, είναι ένας παλιός γνώριμος της Θράκης. Ο λόγος για τον Κίμωνα Ευαγγελάτο που έπαιζε ποδόσφαιρο στο τοπικό πρωτάθλημα αλλά και στην τότε Δ’ Εθνική με τη φανέλα του Αστέρα Αιγείρου, την περίοδο που σπούδαζε στη Νομική Κομοτηνής στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Χάρη στον Ευαγγελάτο, έπαυσε οριστικά και αμετάκλητα η ποινική δίωξη για 30 από τους 56 εναπομείναντες κατηγορουμένους του Koriopolis. Την σχετική λίστα των ονομάτων δημοσίευσε ο Κυριάκος Θωμαϊδης στο μπλογκ του dikisports και έχει κατά σειρά, με βάση τη δικογραφία:

-Ιωάννης Παπαδόπουλος
-Άγγελος Τραυλός
-Ιωάννης Τσιγιάννης
-Πολυχρόνης Πάσσαρης
-Λουκάς Αποστολίδης
-Γεώργιος Πράττος
-Γεώργιος Βαρούτσικος
-Γεώργιος Τόρης
-Γεώργιος Γεωργόπουλος
-Άνθιμος Καραμανίδης
-Λουκάς Καραμάνης
-Αβραάμ Παπαδόπουλος
-Νεοκλής Θεοχαρίδης
-Κωνσταντίνος Θεοχαρίδης
-Κωνσταντίνος Μενδρινός
-Διονύσιος Κοτίνης
-Αναστάσιος Θάνος
-Μάρκος Θεόσογλου
-Χρυσόστομος Ζέρβας
-Νικόλαος Μουδάτσος
-Γεώργιος Γαννάτος
-Σ.Κουγιουμτζίδης
-Δ.Μημίδης
-Λ.Καραμανίδης
-Κωνσταντίνος Νεοχωρίτης
-Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
-Νικόλαος Χιλής
-Χρήστος Γούτας
-Ευάγγελος Μανώλης
-Νικόλαος Ηρακλής