Βόμβα πρώην προπονητή της Ξάνθης! «Ο Καραγκούνης με έκοψε από την Εθνική και άνοιξε τον δρόμο στον… Ουζουνίδη»

 

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του πρώην προπονητή της Ξάνθης Σάκη Τσιώλη για την κατάσταση στην Εθνική Ομάδα. Ζητήθηκε η γνώμη του για το θέμα του Σκίμπε και την αναζήτηση νέου ομοσπονδιακού, ωστόσο προχώρησε και σε άλλες αποκαλύψεις.

Όταν ρωτήθηκε για το μέλλον και το νέο προπονητή της Εθνικής, ο Σάκης Τσιώλης απάντησε: «Θα χρειαστεί όλοι αυτοί πήραν βιαστικές αποφάσεις όταν αποκλείστηκε η ομάδα στα προκριματικά, να ωριμάσει η σκέψη τους και να βάλουν κάτω τα κριτήρια. Τι ζητάμε και τι θέλουμε από το νέο προπονητή. Πρέπει να είναι Έλληνας. Δεν το συζητάμε. Αρκετά με αυτή την ιστορία. Είδαμε από τον Ρανιέρι, Μαρκαριάν και τώρα με τον Σκίμπε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί καταρτισμένοι Έλληνες με το UEFA pro στα χέρια τους. Να δώσουν την ευκαιρία σε κάποιον που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα και κυρίως το στυλ και να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή. Δεν είμαστε έτσι όπως έπρεπε να είμαστε. Να πάρουμε χρόνο για να πάρουμε τις σωστότερες αποφάσεις».

Σχολιάζοντας στη συνέχεια το γεγονός ότι είχε φτάσει κοντά στον πάγκο της Εθνικής, ανέφερε: «Εγώ πριν τον Μαρκαριάν είχε γίνει ένα μεγάλο γκάλοπ και μετά από την 3η συνεχόμενη χρονιά σαν προπονητής της χρονιάς, μίλησα με ανθρώπους της ΕΠΟ. Ήμουν μέσα στις επιλογές για να πάω στην Εθνική ομάδα. Απλά τότε είχε πέσει ο κλήρος στον Γιώργο τον Καραγκούνη ότι θα πει την τελευταία λέξη. Συναντήθηκα με τους δύο αντιπροέδρους, μιλήσαμε. Αυτή ήταν και η αφορμή να σταματήσω τις συζητήσεις με μία καλή μεγάλη ομάδα και να περιμένω την ημερομηνία που μου έδωσαν. Και έχασα μια ευκαιρία, που την πήρε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Πανιώνιο και έγινε αυτό που έγινε. Αλλά τελοσπάντων. Περίμενα αλλά ο Γιώργος τότε αποφάσισε ότι έπρεπε να έρθει ο Μαρκαριάν. Είναι τιμή για έναν Έλληνα προπονητή να αναλάβει την Εθνική ομάδα».