Κορυφαίος πρώην παίκτης της Ξάνθης κατεβαίνει ως υποψήφιος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές

Ένας ακόμα ποδοσφαιριστής με σημαντική καριέρα στην Ξάνθη αλλά και αργότερα σε Ολυμπιακό αλλά και ΑΕΚ, ο οποίος αν και μεγαλώνει δεν λέει ακόμα επίσημα να κρεμάσει τα παπούτσια του, φαίνεται ότι εισέρχεται για τα καλά στον πολιτικό… στίβο!

Ο λόγος για τον Χρήστο Πατσατζόγλου, που φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαϊου, διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας στην Αθήνα, από όπου κατάγεται.

Την σχετική αποκάλυψη κάνει η τοπική ιστοσελίδα ipolimas.gr. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο “Πάτσα” έχει δεχθεί προτάσεις από συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν τον Δήμο και σκέφτεται σοβαρά να κατέβει στις αρχαιρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει καθώς υπενθυμίζεται ότι το 2010 ο πρώην άσος της Ξάνθης είχε εκλεχθεί δημοτικός σύμβουλος με 235 ψήφους (δεύτερος στον συνδυασμό του) με τον συνδυασμό «Παράταξη Πολιτών ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» του Στέλιου Κραουνάκη.

Ωστόσο παραιτήθηκε λίγους μήνες αργότερα, καθώς αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν αδύνατο να παρευρίσκεται στα δημοτικά συμβούλια. Πλέον, φαίνεται αποφασισμένος να έχει πιο ενεργό συμμετοχή στα… κοινά και αν εκλεγεί πιθανότατα θα υπηρετήσει τη θέση του.

Ο Χρήστος Πατσατζόγλου βρέθηκε στην Ξάνθη στο ξεκίνημα της επαγγελματικής του καριέρας και παρέμεινε για τέσσερα χρόνια, από το 1996 ως το 2000 φορώντας συνολικά 87 φορές σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος την φανέλα της και επιτυγχάνοντας 8 γκολ.

Ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας στα προκριματικά του Euro 2004 αλλά δεν βρέθηκε στα τελικά λόγω τραυματισμού, βρέθηκε ωστόσο στις τελικές φάσεις του Euro 2008 στην Αυστρία και του Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική.