Γ’ Εθνική: Δίλημμα για τους φίλους της Ασπίδας! Ίδια ώρα στην Ξάνθη τα μεγάλα ντέρμπι με Νέστο και ΓΑΣ σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Το ThrakiSportS αποκάλυψε το πρωί της Τρίτης ότι η αναμέτρηση της Ασπίδας Ξάνθης με τον ΓΑΣ Κομοτηνή για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής έχει οριστεί για το μεσημέρι της Κυριακής και συγκεκριμένα στις 3.30μμ στο Εύμοιρο και όχι στις 6.00 το απόγευμα, όπως είναι η συνηθισμένη ώρα έναρξης των αγώνων.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί ένα επιπρόσθετο πρόβλημα στην Ασπίδα Ξάνθης. Την ίδια μέρα και περίπου την ίδια ώρα και συγκεκριμένα στις 4.00 το απόγευμα η Ασπίδα θα υποδέχεται για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τον Νέστο Χρυσούπολης σε ένα ακόμα μεγάλο γειτονικό ντέρμπι.

Συνεπώς οι φίλοι της ομάδας, οι παραδοσιακοί Ασπιδαίοι, θα βρεθούν σε δίλημμα. Που θα πρέπει να πάνε; Στο μπάσκετ ή στο ποδόσφαιρο; Να διακτινιστούν και να βρίσκονται ταυτόχρονα και στα δύο γήπεδα δεν γίνεται. Ούτε φυσικά οι παίκτες και οι παράγοντες του μπάσκετ θα μπορούν να πάνε στο ποδόσφαιρο και το αντίθετο, όπως συνηθιζόταν.

Το ζήτημα προφανώς και δημιουργείται από την μεταφορά του αγώνα μπάσκετ στις 3.30μμ από τις 6.00μμ. Δεν είναι γνωστό αν σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου Ασπίδας έχουν αναζητηθεί ευθύνες για αυτό, πάντως είναι ένα φαινόμενο που θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα, αφού δεν είναι η μόνη φορά που συμπίπτουν αγώνες των δυο τμημάτων ταυτόχρονα στην Ξάνθη.

Το πρώτο ζήτημα και το ορθότερο θα ήταν ασφαλώς να έχει δοθεί κλειδάριθμος σε Λεύκιππο και Ασπίδα ώστε να μην αγωνίζονται ταυτόχρονα και οι δυο ομάδες εντός έδρας. Μπορεί να έλυνε το ζήτημα, μπορεί και όχι. Αυτό αφορά όμως προφανώς τις σχέσεις των δυο μπασκετικών σωματείων, που σε διοικητικό επίπεδο είναι κοινό μυστικό ότι δεν είναι και οι καλύτερες.

Αφού δεν έγινε αυτό, θα έπρεπε τουλάχιστον η Ασπίδα με το επιχείρημα ότι έχει και ποδοσφαιρικό τμήμα που παίζει τις ίδιες μέρες και ώρες, να ζητήσει να μείνουν αμετάθετα τα δικά της παιχνίδια και να αλλάξουν ενδεχομένως ώρα, εφόσον επιβαλλόταν κάτι τέτοιο από την ΕΟΚ, εκείνα του Λεύκιππου. Τίποτα από αυτά όμως δεν φαίνεται ότι έγινε και τώρα οι φίλοι της Ασπίδας μαδάνε μαργαρίτες, σε ποιο τμήμα να πάνε και ποιο να αφήσουν…