ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Διεκδικεί πίσω τους δύο από τους τέσσερις βαθμούς που του αφαιρέθηκαν ο Άθλος Ξάνθης

Ο Άθλος Ξάνθης ξεκίνησε το Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με -4 βαθμούς και μετά από τρεις ήττες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές φιγουραρει στην τελευταία θέση έχοντας ακόμα αρνητική βαθμολογία.

Ωστόσο καταβάλλεται έντονη προσπάθεια να πάρει τους μισούς πίσω και σε αυτό φαίνεται ότι έχει σύμμαχο και την ίδια την ΕΚΑΣΑΜΑΘ που δεν θέλει τα σωματεια της να τιμωρούνται για θέματα για τα οποία δεν έχουν ευθύνη.

Δεν θα επιστραφούν βέβαια οι δύο βαθμοί για το γεγονός ότι το νεοσύστατο σωματείο δεν έχει παιδικοεφηβικά τμήματα ακαδημιών, καθώς αυτός ο λόγος της τιμωρίας υφίσταται κανονικά.

Ζήτημα όμως έχει τεθεί με την μη συμμετοχή του Άθλου στο Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η νεοσύστατη ομάδα είχε δηλωθεί κανονικά αλλά δεν τα κατάφερε να αγωνιστεί καθώς δεν είχαν βγει τα δελτία της.

Κατά συνέπεια ηττήθηκε με 20-0 στα χαρτιά. Ωστόσο δεν ήταν δική της ευθύνη που δεν είχαν εκδοθεί τα δελτία, αφού έγκαιρα είχαν κατατεθεί και είχαν δοθεί και τα σχετικά παράβολα, αλλά έμπλεξαν με την γνωστή ελληνική γραφειοκρατία.

Για τον λόγο αυτό ο Άθλος Ξάνθης ζητά να του επιστραφούν οι δύο βαθμοί της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί και είναι πολύ πιθανό έστω και σε δεύτερο βαθμό να δικαιωθεί, αποκτώντας πλέον θετικό πρόσημο στη βαθμολογία.