Γ’ Εθνική: Αποκτά τον Μανώλη Δεμένικο για την υπεράσπιση των γκολπόστ της η Ασπίδα Ξάνθης

Ο τραυματισμός του Μάριου Χατζηγεωργίου κινητοποίησε τους ιθύνοντες της Ασπίδας Ξάνθης για να αποκτήσουν τερματοφύλακα και φαίνεται ότι βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του Μανώλη Δεμένικου, πρώην γκολκίπερ της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά και του Πανσερραϊκού (δηλαδή της ομάδας κόντρα στην οποία έπαιξε την Κυριακή η Ασπίδα με αποτέλεσμα τους σοβαρούς τραυματισμούς των παικτών της).

Ευρισκόμενος χωρίς σύλλογο εδώ και εννιά μήνες αλλά διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία για την ηλικία των 22 ετών, ο Ξανθιώτης πορτιέρε ξαναφοράει τα γάντια του και επιστρέφει κάτω από τα γκολπόστ, επιχειρώντας να καλύψει το κενό που τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο ο Χατζηγεωργίου.

Ο Δεμένικος γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1996. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο 10χρονών και την Ακαδημία του ΑΠΟΞ, για να ακολουθήσει μια τριετία στην Ακαδημία του Ορφέα Ξάνθης. Στα 14 του πηγαίνει στην Ακαδημία της Βιστωνίδας οπού τον αναλαμβάνει προσωπικά ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης και του Ολυμπιακού Γιουράι Μπούτσεκ. Εκεί μάλιστα θα αγωνιστεί και ένα χρόνο σε ηλικία 15 ετών στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης με την φανέλα της Βιστωνίδας.

Στα 16 του τον αποκτά η Skoda Ξάνθη. Το πρώτο διάστημα δεν θα παίξει πολύ, ωστόσο ο Νίκος Κεχαγιάς και ο προπονητής τερματοφυλάκων τότε στην ομάδα Μανώλης Μουστάκης του δείχνουν εμπιστοσύνη και του δίνουν την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Κ20. Λίγο πριν μπει στα 19 η ομάδα της Ξάνθης να τον κάνει επαγγελματία, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος το καλοκαίρι του 2017 και τότε συμφώνησε με την ομάδα του Πανσερραϊκού.

Αγωνιστηκε στο πρωτάθλημα της Football League, ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα λύγισαν ως γνωστόν τους Σερραίους που υποβιβάστηκαν στην Γ’ Εθνική. Ο Δεμένικος αποχώρησε από τον σύλλογο τον Ιανουάριο, ωστόσο δεν είχε συμφωνήσει με κάποια ομάδα το τελευταίο εννιάμηνο. Οι εξελίξεις με την Ασπίδα Ξάνθης του δίνουν την ευκαιρία να κάνει και αυτός ένα μεγάλο restart στην καριέρα του, αρχής γενομένης πιθανότατα από τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον Νέστο Χρυσούπολης.