Σε δεινή θέση ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης μετά το κοινό μέτωπο από Ασπίδα, Ορφέα και Άρη Αβάτου

 

Αίσθηση προκαλεί στους ποδοσφαιρικούς κύκλους η σφοδρότατη επίθεση των 16 ομάδων της Γ’ Εθνικής στην διοίκηση της ΕΠΟ και ειδικά στην Εκτελεστική Επιτροπή της. Ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στις 16 ομάδες ανήκουν και οι τρεις της Ξάνθης, οι οποίες εμφανίζονται να καταφέρονται με βαριές εκφράσεις εναντίον ενός οργάνου στο οποίο μετέχει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης.

«Η παρούσα ΕΕ της ΕΠΟ ανέχεται προκλητικές αντικαταστάσεις και παράνομες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας του αθλητισμού», τονίζεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που συνυπογράφουν οι τρεις ομάδες της Ξάνθης, αναφέροντας ότι «με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης της ΕΠΟ (στην οποία μετέχει ο Πανίδης) και κατά παράβαση του ΚΑΠ έγιναν δεκτές οι μονομερείς ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού με κύκλους της Super League για την αιφνίδια αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, χωρίς να συνυπολογιστούν οι αλυσιδωτές παρενέργειες σε ολόκληρη την εθνική πυραμίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

Στο ψήφισμα που περισσότερο από την γραφή του μοιάζει με μια μορφή… εξωδίκου απέναντι στην διοίκηση της ΕΠΟ, γίνεται ακόμα λόγος για επιχειρούμενη παράνομη και πραξικοπηματική αναδιάρθρωση. Οι πολύ σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποιούνται αλλά και οι απειλές για προσφυγή στην δικαιοσύνη ήταν μάλιστα κάτι που συζητήθηκε έντονα στο περιθώριο του αγώνα της Εθνική Ελλάδος με την Ουγγαρία, στα διάφορα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στο ΟΑΚΑ μεταξύ των διαφόρων παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου, προέδρων και λοιπών μελών ΕΠΣ της χώρας.

Παρά το γεγονός ότι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο ΠΑΟΚ Κοσμίου είχαν προσκληθεί, δεν μετείχαν τελικά στην συνάντηση. Αντιθέτως, οι τρεις ομάδες της Ξάνθης όχι απλά μετείχαν με εκπροσώπους τους (εμφανίστηκαν οι Γιάννης Μπόσβελης από Άρη Αβάτου, Χρήστος Μουρτζάνος από Ορφέα Ξάνθης και Νεκτάριος Αμποβιανίδης που εκπροσώπησε την Ασπίδα Ξάνθης) αλλά όπως φαίνεται από την συνέχεια, οι εκπρόσωποί τους συνυπέγραψαν το ψήφισμα κατά της ΕΕ της ΕΠΟ (στην οποία έχει εκλεγεί και μετέχει ο Πανίδης), το οποίο διέρρευσε από το Metrosport του Παύλου Ανδρώνη, που έχει αναλάβει ως ιδιοκτήτης του Μακεδονικού πρόεδρος της «Επιτροπής Αγώνα »που σχηματίστηκε.

Στους αθηναϊκούς κύκλους της ΕΠΟ το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο, αφού ναι μεν και οι τρεις ΕΠΣ του γεωγραφικού διαμερίσματος της Θράκης ανήκουν στην παράταξη Γραμμένου πλέον, ωστόσο οι Μάνος Γαβριηλίδης από την Ροδόπη και Παντελής Χατζημαρινάκης από τον Έβρο φαίνεται ότι… συγκράτησαν από τις κακοτοπιές τις δικές τους ομάδες, ενώ ο Πανίδης έπραξε το ακριβώς αντίθετο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή Ορφέας, Ασπίδα και Άβατο να βγαίνουν μπροστάρηδες στο κίνημα εναντίον της ΕΕ της ΕΠΟ, στην οποία όπωβς προαναφέρθηκε είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου ο Πανίδης. Κοινώς και οι τρεις εκπρόσωποι της Ξάνθης εμφανίζονται απέναντι στον πρόεδρο της Ένωσής τους!

Βέβαια, οφείλει να τονιστεί ότι και ο Πανίδης πρόσφατα είχε πάει κόντρα στην θέληση Γραμμένου και της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΠΟ αναφορικά με το αν θα πρέπει να παιχτεί μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League ή αν θα πρέπει να πέσουν μόνο τρεις από τη μεγάλη κατηγορία και να ανέβει μόνο ένας από την Β’ Εθνική. Εκεί βέβαια, η ψήφος του σε μεγάλο βαθμό υπαγορεύονταν από τα συμφέροντα της μεγάλης ομάδας του νομού, της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ. Πλέον αποκτά μεγάλη αξία τι θα κάνει στο κρίσιμο ΔΣ της 25ης Οκτωβρίου για την αναδιάρθρωση, δεδομένου του τελεσίγραφου των τριών ομάδων της Ξάνθης.

Στην ΕΠΟ δεν ξεχνούν ότι ο Πανίδης έχει και εκλογές τον ερχόμενο Φεβρουάριο και πλέον αναρωτιούνται αν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης εξακολουθεί να ελέγχει τις δικές του ομάδες, ενόψει αυτών των εκλογών. Το άλλο ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι αν πίσω από την διαφαινόμενη κόντρα στην πραγματικότητα συντάσσεται μαζί τους και κατά συνέπεια έχει αρχίσει ενδεχομένως να γίνεται ένας πόλος αντιπολίτευσης εντός της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Σε κάθε περίπτωση, ο Γιώργος Πανίδης έχει βρεθεί σε δεινή θέση μετά από αυτό το ψήφισμα που συνυππέγραψαν και οι τρεις εκπρόσωποι της Ξάνθης στην Γ’ Εθνική.