Γ’ Εθνική: Αποστάσεις Άρη Αβάτου και Ορφέα Ξάνθης από το ψήφισμα που υπέγραψαν κατά της ΕΠΟ

 

Αποστάσεις φέρονται να παίρνουν δύο από τις τρεις ομάδες της Ξάνθης από το ψήφισμα που εκδόθηκε και με τις δικές τους υπογραφές, το οποίο χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις κατά της ΕΕ της ΕΠΟ, μέλος της οποίας είναι ως γνωστόν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης.

Οι δυο ομάδες αναφερόμενες στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν την περασμένη Πέμπτη, αν και δεν δείχνουν να διαφωνούν με το πνεύμα της ανακοίνωσης κατά της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης, διευκρινίζουν ότι για αυτούς δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό ζήτημα αλλά ορισμένα άλλα προβλήματα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με πιο σημαντικό φυσικά το οικονομικό, που ωστόσο δεν θίγονται στην ανακοίνωση – ψήφισμα κατά της ΕΠΟ. Κάπως πιο ευθεία η ανακοίνωση του Ορφέα, πιο διπλωματική του Αβάτου, ενώ αφωνία επικρατεί μέχρι στιγμής από την πλευρά της Ασπίδας.

Η ανακοίνωση του Μπάμπη Χατζημεστή εκ μέρους του Ορφέα Ξάνθης αναφέρει:
«Την Πέμπτη 11 10 2018 μας καλέσε ένα φιλικό σωματείο να κουβεντιάσουμε τα προβλήματα που προκύπτουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Δυστυχώς μόνο τα προβλήματα δεν ακούσαμε. Για μας εδώ στον Ορφέα δεν είναι η αναδιάρθρωση. Είναι το οικονομικό που αντί να μειώνεται κάθε χρόνο, μεγαλώνει. Εμείς εδώ στον Ορφέα 1903, του πιο ιστορικου σωματείου σε όλη Ελλάδα με τους 16 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ομάδα μας που προέρχονται από της ακαδημία μας, φαντάζομαστε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό φυτώριο των 4 μικρών που θα αγωνίζονται και θα μπορούνε αργότερα να αγωνίζεται σε μεγάλες κατηγορίες».

Από την πλευρά του, ο Άρης Αβάτου το βράδυ του Σαββάτου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την Πέμπτη 11- 10- 2018 η ομάδα μας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό της Αρχηγό σε κάλεσμα φιλικών σωματείων της, σε συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη για την ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά την Γ΄Εθνική κατηγορία καθώς και το θέμα της αναδιάρθωσης της κατηγορίας μας. Μετά από την σύσκεψη του Διοικητικού μας Συμβουλίου πάνω στα θέματα που ειπώθηκαν εμείς εκφράζουμε τα κάτωθι σαν ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ:
Δεν ακούσθηκαν δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την γνώμη μας όλες οι ομάδες της περιοχής μας και κύρια το οικονομικό καθώς και τρόποι επίλυσης αυτού,συμμετοχής νεαρών ποδοσφαιριστών,κάρτα υγείας ποδοσφαιριστών,ασφάλεια ποδοσφαιριστών,επιδότηση ερασιτεχνικών σωματείων,διαιτησία,παρά μόνο η αναδιάρθωση της κατηγορίας. Εμείς συμπορευόμαστε στην άποψη ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε πρωτίστως την βιωσιμότητα των ερασιτεχνικών σωματείων και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται ως ερασιτέχνες όπως είναι και οι παράγοντες των σωματείων μας και όχι μόνο της αναδιάρθωσης.
Συμπορευόμαστε ως σωματείο της Ε.Π.Σ.Ξάνθης και με την θέση του ΟΡΦΕΑ PYMA ΞΑΝΘΗΣ καθώς και της ΑΣΠΙΔΑΣ ΞΑΝΘΗΣ που πιστεύουμε ότι και το σωματείο αυτό έχει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς»