Τα πρώτα σταθερά αλλά ενθραρρυντικά βήματα της ακαδημίας μπάσκετ της Ελπίδας Σαπών

Με ιστορία 90 και πλέον χρονών η Ελπίδα Σαπών άρχισε να ενεργοποιείται και στο άθλημα του μπάσκετ. Την τελευταία πενταετία δημιουργήθηκαν κάποια τμήματα ακαδημιών χωρίς όμως να μπορούν να βρουν χώρο στα αθλητικά δρώμενα των Σαπών.

Αυτό όμως άλλαξε με την έλευση του Σωφρόνη Παπουή τη χρονιά 2017-2018, μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του από την ΑΕ Κομοτηνής. τΤα παιδιά και η όρεξη άρχισαν να πολλαπλασιάζονται. Έτσι, αυτή την στιγμή η ακαδημία μπάσκετ της Ελπίδας Σπαών απαριθμεί περίπου στα 45 παιδιά (αγόρια και κορίτσια) κερδίζοντας την εμπιστοσύνη γονιών και παιδιών της τοπικής κοινωνίας.

Για πρώτη φορά φέτος ο σύλλογος συμμετείχε σε καλοκαιρινό μπασκετικό καμπ την περίοδο 10-18 Αυγούστου στην κατασκήνωση Happy Days στην περιοχή του Βατοπεδίου Χαλκιδικής. Τα παιδιά χαρήκαν την φιλοξενία και τις αμέτρητες δραστηριότητες της κατασκήνωσης, έκαναν φίλους και φίλες, προπονήθηκαν για την επερχόμενη σεζόν και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι.

Την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκαν πολλά φιλικά με ομάδες της περιφέρειας. Η πρώτη διοργάνωση που συμμετείχε ο σύλλογος ήταν το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό τουρνουά ακαδημιών που έλαβε χώρα στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, όπου για πρώτη φορά συστήθηκε ως τμήμα μπάσκετ στο κοινό της Κομοτηνής, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Ιδιαίτερη στιγμή ωστόσο υπήρξε η πρώτη συμμετοχή, με τα χρώματα και το όνομα της ομάδας, μιας όμορφης παρέας στο Εργασιακό Πρωτάθλημα της Αλεξανδρούπολης σε επίπεδο αντρών.

Με συντονισμένες κινήσεις του υπευθύνου ακαδημιών Κώστα Φωτακάκη και φυσικά του προέδρου Γιώργου Μπασδάνη, που αποτελεί την κεφαλή του οικοδομήματος, το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου σιγά σιγά διεισδύει στην συνείδηση του κοινού της περιφέρειας.

«Κινητήρια δύναμη της προσπάθειας μας αποτελεί το πάθος ,η τεράστια όρεξη και η διάθεση των παιδιών της ακαδημίας», σχολιάζουν οι ίδιοι. Και φυσικά με αυτά τα δεδομένα, κανείς δεν πρέπει να αποκλείει από την επόμενη σεζόν να δούμε την Ελπίδα Σαπών και στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, πέρα από αυτό της ΕΠΣ Θράκης…