Super League: Σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς o Έρικ Γέντρισεκ

Με τη νίκη της Ξάνθης επί της Λάρισας για την 6η αγωνιστική, ολοκληρώθηκε το ένα πέμπτο του φετινού μαραθωνίου των 30 συνολικά αγωνιστικών στην Super League

Η Βασίλισσα της Θράκης, παρά την όχι και πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε μετά από πέναλτι να ανοίξει το σκορ και να φύγει με τους 3 βαθμούς από την αναμέτρηση. Το τέρμα πέτυχε ο συνήθης ύποπτος (kai) για φέτος Έρικ Γέντρισεκ ο οποίος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έτσι ανέβασε το όνομα του στη κορυφή του πίνακα των σκόρερς με 4 τέρματα. Εκεί βρήκε συγκάτοικους τους Κουλούρη του Ατρόμητου και Μοράρ του Παναιτωλικού.

Η Ξάνθη, τα τελευταία χρόνια συνηθίζει να επενδύει σωστά στην γραμμή κρούσης, αποκτώντας επιθετικούς οι οποίοι πρωταγωνιστούν στον άτυπο διαγωνισμό για τον πρώτο σκορερ του πρωταθλήματος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι του Εστεμπάν Σολάρι τη σεζόν 2013-2014 όπου παρέλαβε το βραβείο του πρώτου σκόρερ με 16 τέρματα, ενώ επίσης ο ο Χαμζά Γιουνές, ο οποίος αγωνίζεται φέτος για λογαριασμό του Άρη, τη σεζόν 2016-2017 τερμάτισε 2ος σκορερ της Super League, πίσω από τον Μάρκους Μπέργκ με 19 τέρματα.

Ο Έρικ Γιέντρισεκ πέρυσι πέτυχε 11 τέρματα, αλλά άργησε πολύ να πάρει το όπλο του και να οπλίσει. Φέτος έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς να βομβαρδίζει τα αντίπαλα δίχτυα. Όλοι στην Ξάνθη εύχονται να συνεχίσει έτσι, να ξεπεράσει το περσινό του ρεκόρ, και να συνεχίσει τη καλή παράδοση που θέλει τη Ξάνθη να έχει επιθετικούς με πρωταγωνιστικό ρόλο στα τέρματα.