Μικρή η παράταση που δόθηκε, μέσα στο έτος καλούνται άπαντες να βγάλουν Κάρτα Υγείας

Από τις 13 Αυγούστου ήξερε η ΕΠΟ για την υποχρεωτικότητα κι εφαρμογή της κάρτας υγείας αθλητή, το αργότερο μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες, εμφανώς ενοχλημένος από τη θέση Ενώσεων που ισχυρίζονται ότι ενημερώθηκαν στις 4 Οκτωβρίου και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να υποχρεώσουν τις ομάδες τους να βγάλουν κάρτα υγείας στους ποδοσφαιριστές τους.

Για να ξεπεραστεί το πρόβλημα ο υφυπουργός Αθλητισμού έδωσε τελικά παράταση ως το τέλος του 2018, ωστοσο η κοινοποίηση της απόφασης έγινε σήμερα και στο μεταξύ αναβλήθηκαν αγώνες που είχαν προγραμματιστεί την Τετάρτη, όπως για το κύπελλο της ΕΠΣ Θράκης αλλά και σε Δράμα και Καβάλα.

Στην φωτογραφία μπορείτε να δείτε ποια είναι η περιβόητη Κάρτα Υγείας που για τους ποδοσφαιριστές εκδίδεται από την ΕΠΟ και για τους υπόλοιπους αθλητές από την Ομοσπονδία του κάθε αθλήματος. Πλέον οι αθλητές και κατά βάση οι ομάδες καλούνται να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις για την έκδοση της Κάρτας Υγείας μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες.

Συνεπώς όσοι νόμιζαν ότι θα γλίτωναν αυτό το κόστος μέσα στο έτος και συνολικά την αγωνιστική σεζόν, αφού η ΕΠΟ ζητούσε παράταση ενός έτους στην ισχυρή της υπουργικής απόφασης, έκαναν λάθος, όπως είχε προαναγγείλει το ThrakiSportS, εκτός βέβαια και αν δοθεί νέα παράταση μετά την 1η Ιανουαρίου.

Ωστόσο τότε δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία. Και σε κάθε περίπτωση, χίλιες φορές να αναβληθούν αγώνες παρά να θρηνήσουμε ζωές…