Κύμα αντιδράσεων από παράγοντες σωματείων για τον «ξαφνικό θάνατο» της Γ’ Εθνικής

Σωρεία αντιδράσεων από προέδρους ομάδων της Γ’ Εθνικής προκάλεσε η αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας για τον τελικό σχεδιασμό της αναδιάρθρωσης, μετά την απόρριψη από την Super League της πιθανής συμμετοχής β’ ομάδων των ΠΑΕ στην Football League.

Οι αποφάσεις θα παρθούν στη Θεσσαλονίκη, στις 25/10, αλλά το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ Π. Διακοφώτης προϊδέασε για το τι θα συμβεί και σύμφωνα με την κωδικοποίηση που κάνει στο μπλογκ του ο Κυριάκος Θωμαΐδης, αυτά που ισχύουν για τη Γ’ Εθνική έχουν ως εξής:
-Όσοι ανέβουν, απλώς θα μείνουν στην ίδια κατηγορία (τρίτη τη τάξει, τη νέα Football League)
-Όσοι παραμείνουν, θα βρεθούν μία κατηγορία πιο κάτω (θα λέγεται μεν Γ’ Εθνική αλλά θα είναι Δ’ Εθνική)
-Όσοι υποβιβαστούν, θα βρεθούν δύο κατηγορίες πιο κάτω (αφού θα πέσουν στα τοπικά πρωταθλήματα)

«Στην ουσία μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Για τον ξαφνικό θάνατο της Γ’ Εθνικής», σχολιάζει ο Κυριάκος Θωμαΐδης στην «Δίκη», αποκαλύπτοντας τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το σχέδιο που παρουσίασε και το ThrakiSportS, σε σχέση με τον Α’ Όμιλο όπου μετέχουν οι ομάδες της Θράκης ο πρωταθλητής θα ανέβει απευθείας στην Football League, ο δεύτερος θα παίξει μπαράζ ανόδου με τους δεύτερους των άλλων ομίλων, οι έξι επόμενοι θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική που όμως θα είναι τέταρτη τη τάξει κατηγορία, ο 9ος θα δώσει μπαράζ παραμονής και οι πέντε τελευταίοι θα υποβιβαστούν απευθείας στα τοπικά.