Με τον… «Ζλάταν των φτωχών» αυξάνεται το παρεάκι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Κέρκυρα

 

Ένας ακόμα Θρακιώτης, ο Γιώργος Κριεζής, ο εβδομος για την ακρίβεια θα αγωνίζεται στα γήπεδα της Κέρκυρας.

Ο «Ζλάταν των φτωχών» ή «ταχυδρόμος», όπως ονομαζοταν στο Βέλγιο συμφώνησε με την φιλόδοξη ομάδα του Θιναλιακού στην ΕΠΣ Κέρκυρας, που τον δελέασε οικονομικά ώστε να προσπεράσει τις προτασεις ομάδων της Καβάλας, Ξάνθης αλλά και της Βιστωνίδας Κοπτερού από την Ροδόπη και έτσι αυξανεται και το παλιο παρεακι του Εθνικού Αλεξανδρούπολης προ μια τετραετίαςστην Γ’ εθνική.

Ετσι πλην του Ανδρεα Θεοδωράκη που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, στην ΕΠΣ Κέρκυρας αγωνίζονται ο Γιώργιο Κυριζάκης, οι διοσκουροι Γωνιάδης και Τσορμπατζίδης και ο Σιμτσάκης. Την αρχή την έκανε στην ΕΠΣ Κέρκυρας ο Κυριακος Λυμπόπουλος πριν μια δεκαετία.

Ο 23χρονος Κριεζής, γιος του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού, τη δεκαετία του ’80, Νίκου Κριεζή, θα αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Κώστα Λούβρο, με την ομάδα της Βόρειας Κέρκυρας μέσω του Σακη Γκόγκα να καταλήγουν στον Κριεζή.

Ο Κριεζής ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Ορφέα Ξάνθης και τις ακαδημίες του ΑΟΞ. Στην συνέχεια της πορείας του αγωνίστηκε δύο φορές με τον Ηρακλή Ζυγού, προ και μετά Βελγίου (αγωνίστηκε στη Νόσσεγκεμ), αλλά και στη Γ’ εθνική με τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στη δεύτερη θητεία του στον Ηρακλή σημείωσε 8 τέρματα στο τοπικό της ΕΠΣ Ξάνθης, και στην μεση της σεζόν μετακόμισε στην Καβάλα, για τον Κεραυνό Πέρνης οπου σκόραρε 11 φορές και συνέβαλε στην κατάκτηση του τίτλου και στην άνοδο στη Γ’ εθνική. Μάλιστα, φέτος, αρχικά συμφώνησε να παραμείνει στο ρόστερ του Κεραυνού, αλλά εντέλει, η πρόταση του Θιναλιακού έφεραν τον νεαρό επιθετικό στην Αχαράβη.