Eμπλέκει Γιάννη Παπαδημητρίου και… Πανθρακικό στις νέες χειμαρρώδεις δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας

Σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, αυτή τη φορά στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης, με αφορμή όσα έγιναν στην αναμέτρηση της Ξάνθης με την Λάρισα το βράδυ της Δευτέρας.

Για ακόμα μια φορά υποστηρίζει ότι η ξάνθη δεν είχε φάση και δεν είχε απειλήσει, ενώ καλεί τον Γιάννη Παπαδημητρίου να βγει και να μιλήσει ότι στο τέλος του αγώνα του ζητούσε συγνώμη και του έλεγε ότι δεν ήταν δάκτυλος της Ξάνθης η διαιτησία αυτή.

Αυτη τη φορά επέλεξε να μην επιτεθεί στον Πανόπουλο, αλλά επανέλαβε τα όσα είχε αναφέρει για Κασναφέρη. Και μέσα σε όλα, έμπλεκε και τον… Πανθρακικό για το πως ανέβηκε στην Super League. Αναλυτικά, όσα είπε στον Arrena FM:

Αρχικά δήλωσε: «Ήταν κλαυσίγελος αυτό που έγινε. Ειδική συμπεριφορά, τι να κάνεις. Είναι δύσκολο να διαχειριστείς τέτοιες στιγμές. Όταν γνωρίζεις ότι την τρέχουσα σεζόν, κάθε πόντος και κίτρινη κάρτα έχουν τη σημασία τους. Όταν είσαι έμπειρος, ξέρεις ποιοι είναι πίσω από αυτές τις συμπεριφορές. Νιώθεις άσχημα αν δεν είσαι αφελής και ξέρεις ποιοι κρύβονται. Έχεις ενημερώσει όποιον μπορεί να πάρει αποφάσεις, τον κ. Γραμμένο, τον Υφυπουργό, με ονοματεπώνυμα. Τα πράγματα γίνονται πιο σοβαρά. Αποφάσισα να το πάω στα άκρα και να κάνω μήνυση για στήσιμο αγώνα, με σκοπό το στοίχημα. Αντιμετώπισαν την τραγωδία των παικτών μας, με χαμόγελα.

Ο Καρανίκας έκλαιγε, προς Θεού έλεγε, τα παιδιά, τους οπαδούς και τα συμβόλαιά μας. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω τη συμπεριφορά Λάμπρου Φωτιάδη και δυο βοηθών. Έχουμε στόχο την Ευρώπη, κάναμε φοβερές οικονομικές υπερβάσεις, πήραμε πανάκριβο προπονητή από το εξωτερικό, κάναμε εξαιρετική ομάδα. Νέος προπονητής Ιταλός, αλλά όχι τυχαίος, γεμάτος προοπτική. Δεν ξέρω τι να του πω. Του είπα οτι αυτό δεν είναι δικό σου πρόβλημα, αλλά δικό μου. Ο Θωμάς ειδικός σύμβουλος και ο Γιάννης Παπαδόπουλος αδελφικός φίλος, παλιά στην ομάδα Τσακογιάννη, έχει έντονη δραστηριότητα, διπλάρωσε Κυριάκο Θωμαϊδη από δίπλα, χωρίς να το θέλει ο Κυριάκος πιστεύω, ο πρώτος που θα αναδείξει θα είναι αυτός.

Μέσω αυτού έπιασε παρέα με εμένα και τον βοήθησα στο δικαστήριο, γιατί λυπήθηκα τα παιδιά του. Αλλά τώρα αυτός κάνει κουμάντο στους Έλληνες διαιτητές. Είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά. Κάθε φορά οι ισχυροί του ποδοσφαίρου, όχι όλοι. Δεν τολμώ να το πω για Αλαφούζο και για τον Σαββίδη ακόμα. Οι ισχυροί είχαν ειδικούς συμβούλους έναν Γιάννη Παπαδόπουλο για τη βρώμικη δουλειά, να μην βρεθείς στο δρόμο τους. Το ενδιαφέρον στην κορυφή είναι ξεκαθαρισμένο, η τύχη των ντέρμπι κρίνεται από ξένους διαιτητές. Το πρωτάθλημα θα παιχτεί σε ομάδες δορυφόρους. Με ομάδες που θα έχουν ενδιαφέρον και θα παίξουν δυνατά τον αντίπαλο του ισχυρού. Μπορεί να σου δώσουν παιχνίδια, ή να σε εξαναγκάσουν να χάσεις. Στον πρώτο γύρο εμείς παίζουμε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ μέσα και Ολυμπιακό έξω.

Μπορεί να είσαι απελπισμένος και να δίνεις μεγάλο αγώνα. Πρέπει να παίζεις δυνατά τον αντίπαλό τους. Ο κόσμος είναι μαθημένος. Ένα ερώτημα είναι ποιος ανέβασε τους διαιτητές, το ξέρω καλά. Ο Λάμπρου δηλώνει Ευβοίας και μένει στην Αθήνα. Κάνω παρέα καθημερινά με τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Ο Περέιρα με συμβούλους τον Τριτσώνη και τους άλλους καταρτίζει τη λίστα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα σφυρίξει ξανά αυτός, ή εκείνος ο επόπτης που ακύρωσε το γκολ του Ακπόμ με τον Πανιώνιο. Και ο Καμπούρης από Εύβοια. Εκεί είναι το έργο, Ανατολική Αττική, Πειραιάς και Εύβοια, είναι σημαδεμένες. Επικεφαλής Ένωσης, και καταλαβαίνεις τι γίνεται. Αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ ο Βακάλης με 12 σωματεία της Σάμου και έχουν… ξεφτιλιστεί στα ταξίδια. Εκπρόσωπο στη Σούπερ Λίγκα τον υπάλληλο της ΕΠΣ Πέλλας, κ. Πέλλας, αυτοί κάνουν τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Πότε θα αλλάξει αυτή η ιστορία; Μίλησα με τον κ. Βασιλειάδη και είναι απελπισμένος. Υπάρχει αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Πρέπει να κρατήσω ισορροπίες, είμαι η Λάρισα, με τίτλους και οπαδούς. Δεν μας αφήνουν να αναπνέουμε ξανά, είμαστε στην εντατική. Θα είχαμε πορεία Ευρώπης, αλλά είχαμε κακό πρόγραμμα. Με μείον 7 παίκτες θα παίξουμε με Λαμία και ΟΦΗ. Δεν είμαστε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός».

Συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας: «Δεν άλλαξε τίποτα. Κάποιοι από το πρωί ως το βράδυ ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Κάποιος Θωμαϊδης, με καφετέρια στο Αιγάλεω, κολλητός Θωμά Μητρόπουλου, σύμβουλος στην ΕΠΟ. Εκεί συχνάζουν όλοι οι διαιτητές στο γραφείο του, δεν κάνει ούτε για να τον προσλάβεις για τα τασάκια στο γραφείο σου. Θα ζητήσω συνάντηση με κ. Περέιρα, παρόντων των Γραμμένου και Τριτσώνη. Για συγκεκριμένους διαιτητές, με ποια σκοπιμότητα είναι στους πίνακες. Όταν παίζεις εκτός με Ξάνθη, που έχεις ίδιο στόχο, θα παίξει Έλληνας. Η Ξάνθη έκανε παράγοντα τον Καζναφέρη, πριν πάει σε Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία, Λεβαδειακό. Τον στέλνουν και βγαίνει μεροκάματο».

Εν συνεχεία, ο γνωστός ποινικολόγος πρόσθεσε: «Υπάρχει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα που ανέβηκε από το πιο στημένο παιχνίδι που υπάρχει στον κόσμο. Αν πω το περιστατικό θα τον καταλάβουν όλοι. Ομάδα που δεν πέφτει ποτέ. Έχει τον επικεφαλής των στημένων αγώνων, τότε στο CORIOPOLIS, του άλλαξε το επώνυμο, ενώ είναι κατηγορούμενος για κακουργήματα. Εγώ δεν πειράζω κανέναν, αν με πειράξεις όμως, γίνεται χιονοστιβάδα.

Άλλο να έχεις μια υποτονική ομάδα και άλλο μια μεγάλη. Θα ανέβαινε ποτέ με το σπαθί του ο Πλατανιάς, η Καλλονή, ο Πανθρακικός, ο Ακράτητος και ο Θρασύβουλος στη Σούπερ Λίγκα; Είναι για άλλα πρωταθλήματα αυτά. Η λύση είναι μια, να φύγουν όλοι από την ΕΠΟ. Να έρθουν ξένοι διαιτητές για 10 χρόνια. Ίδια λεφτά παίρνουν. Εφτά κατοστάρικα παίρνουν όλοι. Κάθε Κυριακή πληρώνουμε προκαταβολικά στο λογαριασμό τους για την τετράδα, 5.100. Μετά τις πέντε κάρτες, κοστολογούνται, από 50 ως 120.

Στις πέντε έχεις πέναλτι, 2.000 ευρώ. Σύνολο 8 χιλιάρικα. Για να βλέπουμε αυτά τα θεάματα. Μου τηλεφώνησε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, συνεργάτης του κ. Μελισσανίδη. Για να μου πει “κοίτα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης”. Είχα κάνει δήλωση οτι είναι παιδί του Μελισσανίδη. Για να στρέψει τα βλέμματα ότι μου είχε στήσει ο Σαββίδης αυτή την ιστορία. Τέτοια όμως είχε κάνει στην Παναχαϊκή ο τύπος αυτός, όταν με στήνανε στην Παναχαϊκή επί χρόνια. Είμαι μαθημένος. Με στήνανε και με παίρνανε τηλέφωνο και μου λέγανε “Ρε Αλέξη, πάλι σε στήσανε;”. Αυτός πήγαινε σε όλες τις εκλογές των Ενώσεων, αλλά δεν κινήθηκε τίποτα».

Ακολούθως, ο μεγαλομέτοχος των “βυσσινί” ανέφερε: «Με ονοματεπώνυμο τα έχω πει και σε άλλες εκπομπές. Γι’ αυτό θα μηνύσουμε τον Λάμπρου και την τετράδα ολόκληρη, για το στοίχημα, είναι κακούργημα. Η Ξάνθη ήταν ακίνδυνη, θα κερδίζαμε και με εννιά. Δεν είχαν κάνει ούτε μια φάση και ήθελε οκτώ λεπτά. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου πήρε αγκαλιά τον τέταρτο, τον Φωτιάδη. Καλά έκανε, τη δουλειά του. Στο τέλος μου έλεγε “Σε παρακαλώ, δε το έχουμε κάνει εμείς”. Να βγει να μας τα πει. Είπα τα πράγματα με το όνομά τους».

Εν κατακλείδι, ο Αλέξης Κούγιας πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση, δεν την “πάτησα”. Ο ΠΑΟΚ έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα από τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Λυσσάνδρου, με τον τέταρτο διαιτητή από την Αιτωλοακαρνανία, τον Στυλιάρα. Όλη μέρα μαζί ήταν στο OPUS, με όλο αυτό το παρασκήνιο.

Τον Λυσσάνδρου τον πήγε ο Παπαδόπουλος στην ΑΕΚ, έχει αναστολή επαγγέλματος, άφησε πίσω δικηγορική καριέρα, για να γίνει υπάλληλος στην ΑΕΚ. Πρέπει να δείτε το επόμενο παιχνίδι, παίρνουν εργολαβία ομάδες από Φούτμπολ Λιγκ, τις ανεβάζουν και στέλνουν δικούς τους προπονητές και τεχνικούς διευθυντές, όπως έκανε παλιά ο Θωμάς. Πρέπει κάτι να γίνει. Αν αντιληφθούν ότι τους παρακολουθούν, ούτε πακιστανικά τηλέφωνα, ούτε κώδικες. Αν τους πάρουν από πίσω, είναι 3-4 άτομα, εξυγιαίνεις το ποδόσφαιρο. Ο άλλος μένει σε ξενοδοχείο χρόνια, δεν πάει σπίτι του. Αν παρακολουθήσουν αυτούς, θα βρεις τα πάντα και τους εξοντώνεις».