Champions League: Με 26άρη Τζούριτς και 17άρη Γκόρτσανιουκ βήμα πρόκρισης του ΠΑΟΚ στην Ουγγαρία

Ο ΠΑΟΚ έχοντας ως πρώτους σκόρερς των «Ορεστιαδίτη» Δημήτρη Τζούριτς και τον «Κομοτηνή» Γκόρτσανιουκ κέρδισε με 3-2 σετ μέσα στην Ουγγαρία την Καζνιμπάρτσικα και έκανε αποφασιστική βήμα για την πρόκριση στον β’ γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η εύκολη κατάκτηση του 1ου σετ αλλά και το προβάδισμα με 14-9 στο 2ο σετ ξεγέλασε τους θεσσαλονικείς στο Νιρεγκιχάζι κι έτσι ένα φαινομενικά εύκολα ματς παραλίγο να γίνει παγίδα. Το σκοράρισμα του Τζούριτς αλλά και του Γκόρτσανιουκ, τα μπλοκ του Τακουρίδη και η είσοδος του Όκολιτς στη θέση του Μαρκέζ από την αρχή του 4ου σετ έδωσαν στην ελληνική ομάδα την οριακή αλλά πολύτιμη νίκη με 3-2 σετ και έτσι ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ στη ρεβάνς που θα γίνει στο PAOK Sports Arena την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ, που θα δώσει την άλλη εβδομάδα τον επαναληπτικό πριν έρθει στην Κομοτηνή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με την τοπική ΑΕΚ, ήταν όπως προαναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζούριτς με 26 πόντους και δευτερος ο Γκόρτσανιουκ με 17, ενώ εντυπωσιακά ποσοστά κατέγραψε ο κεντρικός Γιάννης Τακουρίδης σημειώνοντας 15 πόντους με 9/12 επιθέσεις και 6 μπλοκ. Σε πολλά σετ πάντως έγινε συγκλονιστική μάχη, αλλά η εμπειρία του δικεφάλου φάνηκε στα κρίσιμα σημεία. Τα σετ: 2-3 (18-25, 27-25, 30-28, 19-25, 13-15) σε 145΄