Αιχμηρή ανακοίνωση – απάντηση του Άθλου στον ΑΟΟ με τον βολεϊκό εμφύλιο να συνεχίζεται στην Ορεστιάδα

 

Ανακοίνωση απάντηση στις καταγγελίες του ΑΟ Ορεστιάδας εναντίον του, εξέδωσε ο Άθλος Ορεστιάδας, η οποία είναι επίσης ιδιαιτέρως καυστική και όπως φαίνεται ο εμφύλιος καλά κρατεί.

H ανακοίνωση απάντηση του Άθλου Ορεστιάδας σε αυτήν του ΑΟ Ορεστιάδας (θυμηθείτε ΕΔΩ):

Μαθήματα (Πετοσφαιρικής) Οικονομίας δια αρχαρίους. 

 Με έκπληξη μας διαβάσαμε σήμερα σε τοπικά ΜΜΕ, ανακοίνωση της Διοίκησης του πάλαι ποτέ ιστορικού σωματείου βόλεϊ του Α.Ο. Ορεστιάδας, όπου – ανάμεσα σε άλλα – κατηγορείται  ο Άθλος Ορεστιάδας ότι ανακόπτει καριέρες “φερέλπιδων” αθλητών, υποβαθμίζει το άθλημα του βόλεϊ στην πόλη μας, ορθώνουμε εμπόδια, βάζουμε φρένο στην εύρυθμη λειτουργία του Α.Ο. και γενικότερα μας απαξιεί και σαν Σύλλογο και προσωπικά ως Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

 Η παρούσα ανακοίνωση θα είναι μακροσκελής και μας συγχωρείται που θα σας κουράσουμε με την ανάγνωση, κύριοι του Α.Ο. και θα αναγκαστείτε να κάνετε κάτι που το έχετε ξεχάσει. Να κουραστείτε δουλεύοντας (π.χ. για το βόλεϊ). 

Κατ αρχάς μας τιμά το γεγονός ότι εξισώνεται τον Άθλο Ορεστιάδας με το σωματείο σας, το οποίο τις περασμένες δεκαετίες ανέπτυξε και τίμησε το άθλημα του βόλεϊ στην πόλη μας. Αυτό δείχνει ότι κάτι κάνουμε καλά. 

Χωρίς να παραβλέπουμε την ουσία, θεωρούμε δευτερεύων το θέμα με τους 4 αθλητές που ανήκουν στον Άθλο Ορεστιάδας και μας «κατηγορείται» ότι βάζουμε φρένο στην καριέρα τους, μη επιτρέποντας τους να μετακινηθούν στο σωματείο σας. 

Αφού ρίξατε το γάντι, εμείς το σηκώνουμε και η παρούσα ανακοίνωση θα ξεκαθαρίσει πράγματα και θα ενημερώσει τους φιλάθλους της Ορεστιάδας για το τι γίνετε σχετικά με το άθλημα που όλοι αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε. Ξεκάθαρα, χωρίς ψιθύρους στα καφενεία και χωρίς φτιασιδώματα και «παρεξηγήσεις» που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα της τοπικής αθλητικής κοινωνίας μας. 

 Ο τίτλος της ανακοίνωσης μας είναι «Μαθήματα Πετοσφαιρικής Οικονομίας δια αρχαρίους»… διότι είναι μάλλον άκαιρο και ανόητο να θεωρείτε ότι έχετε το μονοπώλιο και την αποκλειστικότητα στο βόλεϊ στην Ορεστιάδα. 

Από όσο γνωρίζουμε, ζούμε σε μία ελεύθερη οικονομία όπου η ζήτηση και η προσφορά καθορίζονται από την αγορά/καταναλωτές και οι παραγωγικές μονάδες επιχειρούν και συντηρούνται μέσα σε αυτό το πλαίσιο. 

Αν νομίζετε ότι ζούμε στην εποχή του Στάλιν ή του Τσαουσέσκου και σε κλειστή Σοβιετικού τύπου οικονομία, τότε μάλλον η ιστορία σας έχει προσπεράσει. Αν έχετε κατά νου το μονοπώλιο ζάχαρης, σπίρτων και μπανάνας που ισχύει στην Κούβα και τη Βόρεια Κορέα, να ξέρετε ότι η Ορεστιάδα δεν είναι «μπανανία» και το βόλεϊ δεν είναι ούτε μονοπώλιο σας, ούτε το τσιφλίκι σας.  

 Βασική αρχή της (Δυτικού τύπου-μην μπερδεύεστε) Οικονομίας είναι ότι ο ανταγωνισμός πάντα ωφελεί το προϊόν και κατ’ επέκταση τον καταναλωτή. Για να σας το μεταφράσουμε στο αθλητικό πεδίο, πάντα όταν υπάρχει ανταγωνισμός 2 ή περισσότερων ομάδων σε μία πόλη στο ίδιο άθλημα, αργά ή γρήγορα η «αγορά» θα βρει το βηματισμό της και τις ισορροπίες, θα αποβάλει το σκάρτο/ακατάλληλο προϊόν εάν αυτό επιβάλλεται και η επόμενη ημέρα θα είναι προς όφελος όλων των σωματείων. Όταν γίνουν οι ζυμώσεις, όταν ανεβείτε κατηγορία, όταν καταπιείτε τον εγωισμό σας και ξεπεράσετε το σοκ ότι πλέον έχει πέσει το «Σιδηρούν Παραπέτασμα» του βόλεϊ και εμπεδώσετε το γεγονός ότι δεν είναι έγκλημα να υπάρχουν και άλλοι Σύλλογοι Βόλεϊ στην Ορεστιάδα ή στην ευρύτερη περιοχή, τότε να είστε σίγουροι ότι οι νόμοι της αγοράς θα ισορροπήσουν την κατάσταση. 

 Ο Άθλος Ορεστιάδας στα 4 χρόνια που υπηρετεί το άθλημα, με τεράστιο σεβασμό στο σύλλογο σας, έχει αποφύγει τις εντάσεις, τις αντιπαραθέσεις και τις προστριβές. Σας σεβόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε ούτε τις πρακτικές σας (που μας πάνε πίσω πολλά χρόνια), ούτε τις χάρτινες απειλές σας. 

 Ο Άθλος σήμερα φιλοξενεί και προπονεί στην Ορεστιάδα περισσότερους από 140 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών. 

Συντηρούμε και αναπτύσσουμε τις παρακάτω ομάδες: 

Ανδρική Ομάδα Βόλεϊ (Α2 Εθνική Κατηγορία) 

Γυναικεία Ομάδα Βόλεϊ (Β’ Κατηγορία) 

Παμπαίδων Ομάδα Βόλεϊ (Τοπικό Πρωτάθλημα Έβρου) 

Παγκορασίδων Ομάδα Βόλεϊ (Τοπικό Πρωτάθλημα Έβρου) 

Παίδων Ομάδα Βόλεϊ (Τοπικό Πρωτάθλημα Έβρου) 

 Οι Ακαδημίες του Άθλου Ορεστιάδας μαθαίνουν βόλεϊ σε αγόρια και κορίτσια από 4 έως 16 ετών από όλο τον Βόρειο Έβρο. 

Το προπονητικό μας team – μόνο για τις Ακαδημίες μας – αποτελείται από 5 (πέντε) εξειδικευμένους Προπονητές/Προπονήτριες-Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. 

Η Ανδρική ομάδα του Άθλου Ορεστιάδας πέρυσι βγήκε 1η (Πρώτη) στον Βόρειο όμιλο και για λεπτομέρειες στο final-four δεν πανηγυρίσαμε την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία. 

Αντιλαμβανόμαστε ότι το σοκ θα ήταν διπλό για εσάς πέρυσι, εάν ταυτόχρονα με τον υποβιβασμό σας στο Τοπικό πρωτάθλημα θα είχατε και τον «πονοκέφαλο» της ανόδου του Άθλου Ορεστιάδας στην Α1. 

 Αλλά εμείς δεν είμαστε ούτε αλαζόνες, ούτε υπερόπτες, ούτε χαιρόμαστε με την αγωνιστική και διοικητική παρακμή του σωματείου σας. Ο Άθλος Ορεστιάδας δημιουργήθηκε και ανδρώθηκε από ανθρώπους που αγαπάνε το βόλεϊ, συμμετείχαν στα κοινά του σωματείου σας κατόπιν επίμονης πρόσκλησης από ανθρώπους της τότε διοίκησης σας, μάθανε το βόλεϊ μέσα από το σωματείο σας όταν διοικούταν από ανθρώπους που είχαν όραμα, στόχους και πάλευαν να τους πετύχουν.

Ο Άθλος Ορεστιάδας είναι ο Σύλλογος που σήμερα αποπνέει Υγεία, Δύναμη, Ζωντάνια και Νιάτα.

Το παρελθόν μας μπορεί να είναι μικρό, αλλά έως σήμερα τιμάμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε και το άθλημα μας και την Ορεστιάδα και όλη την ευρύτερη περιοχή του Βορείου Έβρου. Γι’ αυτό και μας έχει αγκαλιάσει όλη η πόλη, μας ενισχύει, οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να μάθουν βόλεϊ σε εμάς και έχουμε το ευχάριστο πρόβλημα να έχουμε γεμίσει με ώρες προπονήσεων τα Κλειστά Γυμναστήρια και με παιδιά που φορούν τα χρώματα του Άθλου Ορεστιάδας.

Για την αγωνιστική και διοικητική παρακμή του δικού σας σωματείου, ο Άθλος Ορεστιάδας δεν είναι ούτε αρμόδιος, ούτε έχει διάθεση να αναφερθεί. Εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας και πως θα γίνουμε καλύτεροι. Φυσικά και παρακολουθούμε την πορεία σας, όπως και άλλων τοπικών ομάδων, αλλά σας αντιμετωπίζουμε ως αντιπάλους μέσα στα πλαίσια της καλώς εννοούμενης και ευγενούς αθλητικής άμιλλας, δεν σας βλέπουμε σαν εχθρούς, όπως εσείς εμάς. Με την ευκαιρία θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή πορεία στο Τοπικό Πρωτάθλημα της Ε.Σ.ΠΕ. Αν. Μακεδονίας-Θράκης, στον Δ’ Όμιλο που θα μετέχετε φέτος και ευχόμαστε να πετύχετε την άνοδο, έτσι ώστε να αναμετρηθούμε σε ανώτερο επίπεδο, κάποια στιγμή στο μέλλον.

Εμείς για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 θα κάνουμε τους εντός έδρας αγώνες μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία, πραγματική γιορτή για την πόλη μας και για το βόλεϊ. Ο Άθλος Ορεστιάδας αυτή τη στιγμή ασχολείται με το πώς θα κάνει τις ομάδες των Γυναικών και των Παγκορασίδων καλύτερες. Πώς θα οργανώσει και θα βοηθήσει τους μικρούς αθλητές στις ομάδες Παμπαίδων και Παίδων να έχουν καλύτερες συνθήκες προπόνησης και καλύτερους Δασκάλους.

Για τους 4 αθλητές που αναφέρεστε στην ανακοίνωση σας, δεν έχουμε πολλά να πούμε. Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που σωματεία της περιοχής έχουν μια σχεδόν ασήμαντη προστριβή, που όμως γιγαντώνεται γιατί πάει επί προσωπικού. Οι 4 αθλητές είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο του Άθλου Ορεστιάδας και η μετακίνηση τους στο σωματείο σας, χωρίς την έγκριση μας, είναι αδύνατή.

Γνωρίζετε – αλλά δεν το αναφέρετε στην ανακοίνωση σας – ότι ο Άθλος έκανε προσπάθειες και κινήσεις για αμοιβαίες ανταλλαγές αθλητών για να λυθεί το ζήτημα, όμως εσείς τα θέλετε μονά-ζυγά δικά σας γιατί δεν έχετε συνηθίσει να σας λένε όχι. Το ποιος πάει να κόψει καριέρες και να καρφώσει δελτία αθλητών στους τοίχους, επίσης το γνωρίζετε πολύ καλά, αλλά δεν θα σας ακολουθήσουμε στον ηθικό (και αθλητικό) κατήφορο σας.

Ο Άθλος Ορεστιάδας συνεχίζει και πάει μπροστά, το σωματείο σας (δυστυχώς) πνέει τα λοίσθια και αναλώνεται σε λεονταρισμούς και χάρτινες ανακοινώσεις.

Εν κατακλείδι, ενημερώνουμε τον φίλαθλο κόσμο της Ορεστιάδας, ότι το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο-ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, ο Άθλος ξεκινάει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, με αντίπαλο τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης.

 Εάν υπάρχει ο δρόμος, θα τον βρούμε. 

Εάν δεν υπάρχει, θα τον φτιάξουμε.  

(Στρατηγός Αννίβας, προ των Άλπεων, χειμώνας 218 π.χ.) 

 Υ.Γ. το γεγονός ότι πιάνετε στο στόμα σας ανήλικους αθλητές, προδίδει το ποιόν σας… λίγη ντροπή επιτέλους, κύριοι… 

 Γραφείο Τύπου, Α.Σ. Άθλου Ορεστιάδας