ΕΠΣ Ξάνθης: Έσβησε οριστικά το Αστέρι του Μαγικού! Δεν ορίστηκε ο αγώνας του…

 

Οριστικά με 13 ομάδες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης, αφού όπως είχε αναφέρει και προ εβδομάδων σε ρεπορτάζ του το ThrakiSportS, ο Αστέρας Μαγικού αν και αρχικά δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και έλαβε μέρος στην κλήρωση, τελικά δεν κατάφερε να σχηματίσει ομάδα για να αγωνιστεί.

Η περίπτωση του Μαγικού αποτέλεσε θρίλερ σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού με την οικογένεια Ελευθεριάδη να ανακοινώνει την απόφασή της να αποσυρθεί από τα διοικητικά της ομάδας και άλλους παράγοντες του χωριού να εκφράζουν τελικά την πρόθεση να αναλάβουν τις τύχες της, κάτι που ωστόσο δεν κατάφεραν με επιτυχία, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Παρά τις φήμες περί αποχώρησης, η νέα διοικητική κατάσταση του Μαγικού δήλωσε συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο, κληρώθηκε κανονικά. Τα νέα σύννεφα φάνηκαν όταν δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στο Κύπελλο. Όπως φάνηκες ωστόσο, η κατάσταση είχε δρομολογηθεί. Όποιες τελευταίες προσπάθειες έγιναν δεν απέδωσαν καρπούς.

Η επιβεβαίωση της απόσυρσης του Αστέρα Μαγικού από το πρωτάθλημα ήρθε με τους ορισμούς των διαιτητών της 1ης αγωνιστικής, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στον αγώνα του Μαγικού που κανονικά θα αντιμετώπιζε στην πρεμιέρα τη Βιστωνίδα (αν και ο αγώνας περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα).

Είναι προφανές πλέον ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 13 ομάδες και κάθε αγωνιστική μία θα έχει ρεπό. Επίσης, ο Αστέρας Μαγικού είναι πλέον δεδομένα η μία ομάδα που υποβιβάζεται και πλέον ψάχνουμε άλλη μία (ή δύο, ανάλογα με το αν θα υποβιβαστούν ξανθιώτικες ομάδες και πόσες από την Γ’ Εθνική) που θα το ακολουθήσουν στην Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης τη νέα σεζόν.

Αν βέβαια το Μαγικό έγκαιρα είχε αποσύρει την συμμετοχή του, θα μπορούσε να ανέβει μια ομάδα ακόμα στην Α’ Κατηγορία και αντιστοίχως θα μπορούσαν να ανέβουν οι τρεις εναπομείνασες ομάδες της Γ΄Κατηγορίας στην Β’ ώστε να μην έχουμε αυτό το περίεργο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί με τρεις – τέσσερις ομάδες να διεκδικούν σχεδόν ισάριθμα εισιτήρια ανόδου…