ΟΣΕΚΑ: Πρεμιέρα όπως και πέρυσι κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρος ο Ηρόδικος

 

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο η κλήρωση του 20ου Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ηρόδικος Κομοτηνής θα έχει δύσκολη αποστολή αντιμετωπίζοντας στην Θεσσαλονίκη τον Μέγα Αλέξανδρο, ομάδα κόντρα στην οποία πέρυσι έκανε και το επίσημο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένο για τις 10 και 11 Νοεμβρίου. Έπειτα από την κλήρωση, που πραγματοποιήθηκε, τα ζευγάρια της Α΄Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος είναι τα εξής:

  1. Μαρούσι – Άτλας
  2. Ήφαιστος – Δωδεκάνησος
  3. ΠΑΣΚΑ – Ίρις Καβάλας
  4. Μέγας Αλέξανδρος – Ηρόδικος
  5. Αετοί Κρήτης – Ηράκλειο
  6. Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρικάλων

Όλες οι νικήτριες ομάδες, εκτός του νικητή του ζευγαριού 6, περνούν στη Γ΄Φάση της διοργάνωσης. Ο νικητής του ζευγαριού 6 θα αντιμετωπίσει στη Β΄Φάση τους Αργοναύτες Βόλου, που μετά την κλήρωση πέρασε απευθείας (by) στη Β΄Φάση. Ο αγώνας της Β΄Φάσης θα διεξαχθεί στις 17-18 Νοεμβρίου.

Τα παιχνίδια της Γ΄Φάσης θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Νοεμβρίου. Γηπεδούχοι σ΄αυτές τις αναμετρήσεις θα είναι οι νικητές των ζευγαριών Μαρούσι – Άτλας, ΠΑΣΚΑ – Ίρις Καβάλας και Αετοί Κρήτης – Ηράκλειο. Ο Άρης βρίσκεται κατευθείαν στο Final Four, ως διοργανωτής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ύστερα από την κλήρωση, που έγινε, τοποθετήθηκε στον πρώτο ημιτελικό της τελικής φάσης της διοργάνωσης.