Μόντριτς ο κορυφαίος του 2018 στα βραβεία της FIFA! Οι ψήφοι του αρχηγού της Εθνικής Βασίλη Τοροσίδη

 

Ο Κροάτης Λούκα Μόντριτς αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη για την σεζόν 2017-2018, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική τελετή που διοργάνωσε η FIFA το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο.

Ο Μόντριτς έγινε ο πρώτος παίκτης που σπάει το δίπολο Μέσι-Ρονάλντο την τελευταία δεκαετία αλλά είναι ένα βραβείο που άξιζε δικαιωματικά.

Αναδείχθηκε με την Ρεάλ Μαδρίτης πρωταθλητής Ευρώπης αλλά κυρίως καθοδήγησε την Κροατία ως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Στην πορεία για το Μουντιάλ έπαιξε ως γνωστόν και αντίπαλος της Ελλάδας στα μπαράζ του περασμένου Νοεμβρίου, από όπου η φωτογραφία με τον Βασίλη Τοροσίδη.

Ο Ξανθιώτης ως αρχηγός της Εθνικής έλαβε μέρος στην ψηφοφορία εκ μέρους της Ελλάδας και φυσικά ψήφισε… Μόντριτς.

Στον Κροάτη έδωσε τους 5 βαθμούς που εδικαιούτο να δώσει για την πρώτη του επιλογή. Τρεις βαθμούς έδωσε στον Κριστιάνο Ρονάλντο και έναν στον Λιονέλ Μέσι.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε επέλεξε ως κορυφαίο παίκτη τον Κιλιαν Εμπαμπέ, τρεις πόντους έδωσε στον Κέβιν Ντεμπρούινε και μόλις έναν στον τελικό νικητή Μόντριτς.

Ο ίδιος ο Μόντριτς ψήφισε ως κορυφαίο τον Ραφαέλ Βαράν, δεύτερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τρίτη επιλογή ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν.