Super League: «Στόχος για την Ξάνθη η Ευρώπη» παρά το κακό ξεκίνημα, λέει ο Γέντρισεκ

 

Ο Ερικ Γέντρισεκ ήταν πέρτυσι ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης και την περασμένη Κυριακή αυτός που βρήκε δίχτυα, έστω και από το σημείο του πέναλτι, για να πετύχει το πρώτο φετινό τέρμα της ομάδας της Ξάνθης.

Αν και ο σύλλογος ξεκίνησε μάλλον νωθρά, με δυο ήττες και μια εντός έδρας ισοπαλία που μοιάζει περισσότερο για ήττα, ο έμπειρος επιθετικός μιλώντας στο Sport7 της Σλοβακίας, υποστηρίζει ότι στόχος της ομάδας της Θράκης και στο φετινό πρωτάθλημα είναι η έξοδος στην Ευρώπη, δηλαδή η είσοδος στην πρώτη πεντάδα που διεκδίκησε με αξιώσεις πέρυσι χάνοντας στην ισοβαθμία στο νήμα με τον Αστέρα Τρίπολης το εισιτήριο για το Europa League.

O Γέντρισεκ μιλά γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα βιώνει αγωνιζόμενος σε αυτό με τη φανέλα της Ξάνθης. Αναφέρθηκε στο πρόβλημα που προέκυψε με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και λίγο έλειψε να καθυστερήσει την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ συγκρίνει την Super League με τα πρωταθλήματα της Σλοβακίας και της Πολωνίας, από τα οποία έχει εμπειρία. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δυσκολία του να μάθει την ελληνική γλώσσα.

Για το λόγο που επέλεξε την Ξάνθη και την πορεία της στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, είπε: «Πήγα στην Ξάνθη γιατί μου προσέφεραν τη θέση του καθαρού επιθετικού, κάτι το οποίο είναι και η προτεραιότητά μου. Νομίζω ότι έπραξα σωστά. Υπήρχαν και άλλες προσφορές, έχω αναφέρει ήδη στη Σπάρτακ Τρναβα, αλλά τελικά πήγα στην Ξάνθη. Στεναχωρηθήκαμε που χάσαμε για λίγο το Europa League. Την τελευταία αγωνιστική, είχαμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ, το οποίο θα μας κρατούσε στην πέμπτη θέση. Λίγο ή πολύ είναι στόχος μας να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ήμουν πολύ θετικός την πρώτη σεζόν. Παρέλαβα και ένα ειδικό βραβείο, ενώ ήμουν ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος».

Για την κατάσταση που συνάντησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο σχολιάζει: «Ταξίδεψα σε αρκετές χώρες, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ ιδιαίτερη. Έχω δει πολλά εδώ και έχω ζήσει πρωτόγνωρα πράγματα. Για εμένα, είναι και κάπως αστείο το ότι ακόμα και δύο εβδομάδες πριν το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, δεν ήξεραν αν το πρωτάθλημα θα αρχίσει. Δεν είχαν συμβόλαια για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Είναι λίγο χαοτικά σε τέτοια ζητήματα».

Για τον ανταγωνισμό στη Super League αναφέρει: «Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ποιότητα. Ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Δίνουμε μεγάλες απέναντί τους. Στη σύγκριση με τα πρωταθλήματα της Σλοβακίας και της Πολωνίας, φυσικά και υπάρχουν κάποια καλύτερα γήπεδα και μεγαλύτερα οπαδικά κοινά σε αυτά».

Για την ελληνική γλώσσα: «Η ελληνική γλώσσα είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, τουλάχιστον για εμένα. Αλλά προσπαθώ να μάθω κάτι και ελπίζω μετά από δύο χρόνια, αφού έχω συμβόλαιο και για τον επόμενο χρόνο, να επικοινωνώ κανονικά με τους Έλληνες».