Γ’ Εθνική: Σε σχολεία της Ξάνθης στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος

 

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας εστιάζει στα οφέλη που προκύπτουν από την συνδυαστική αστική κινητικότητα. Ο κύριος στόχος της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ για το 2018 είναι να ενθαρρύνει τους πολίτες να δοκιμάσουν τις διάφορες λύσεις κινητικότητας που είναι διαθέσιμες στις κωμοπόλεις ή στις πόλεις τους και να διαψεύσει την ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι τα ιδιωτικά αυτοκίνητα είναι η μοναδική κατάλληλη επιλογή μετακίνησης.

Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον.

«Ο Λεύκιππος Ξάνθης δεν θα μπορούσε να λείψει από αυτόν τον σημαντικό θεσμό αφού η διαμόρφωση και η ανάπτυξη του περιβαλλοντικού ήθους αποτελούν βασικά στοιχεία της κουλτούρας του Συλλόγου», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του αθλητικού σωματείου.

Ο προπονητής της αντρικής ομάδας Σωτήρης Κοκκινόπουλος επισκέπτεται όλη αυτή την εβδομάδα τα σχολεία της Ξάνθης με σκοπό να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές σχολείων της Ξάνθης για τα οφέλη της βιώσιμης μετακίνησης, της γυμναστικής, της άθλησης και της μετακίνηση των ΑΜΕΑ στη πόλη.