Τριπλάσιος κόσμος στον αγώνα Κυπέλλου του Αβάτου σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος του ΑΟΞ (+photos)

 

Την περασμένη Κυριακή, μετά την κακή συνεννόηση που υπήρξε, είχαμε τελικά σύγκρουση χρονικών συμφερόντων ανάμεσα στην αναμέτρηση Ξάνθη – Παναιτωλικός για το πρωτάθλημα της Super League και Αρης Αβάτου – Πλατανιάς για το Κύπελλο.

Μοιραία και αναπόφευκτα, στα ποδοσφαιρικά στέκια της Ξάνθης γίνονται συγκρίσεις σχετικά με τον κόσμο που παρακολούθησε τις δύο αναμετρήσεις.

Στο ματς της Α’ Εθνικής στα Πηγάδια βρέθηκαν με το ζόρι χίλια άτομα. Για την ακρίβεια κόπηκαν 1.064 εισιτήρια, σύμφωνα με την επίσημη καταμέτρηση.

Στην αναμέτρηση του Κυπέλλου στο γήπεδο του ΑΟΞ εκτιμάται ότι βρέθηκαν ακόμα και 3.000 άτομα. Από την αρχή περίπου τα δύο χιλιάδες, οι υπόλοιποι ήρθαν στην πορεία, κάποιοι σίγουρα και από τα Πηγάδια.

Χαρακτηριστικί άλλωστε παράδειγμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Πιαλόγλου και ο γενικός αρχηγός Κώστας Τσαλίκης, που εθεάθησαν στο γήπεδο του ΑΟΞ για το ματς του Αρη Αβάτου με τον Πλατανιά μετά την λήξη της αναμέτρησης στο Xanthi Arena.

Ο Άρης Αβάτου υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πιο δημοφιλής ομάδα της Ξάνθης. Υπάρχουν άλλες δημοφιλέστερες. Δεν είναι καν της Ξάνθης, ούτε καν του Δήμου Ξάνθης.

Είναι η ομάδα ενός χωριού του Δήμου Τοπείρου με 1.078 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, μια ομάδα που όμως έχει κάνει την μεγάλη υπέρβαση και εξακολουθεί να ονειρεύεται.

Η παρουσία τόσο κόσμου στο ματς του Κυπέλλου για τους γνωρίζοντες δεν ήταν έκπληξη. Αλλά και η απουσία του κόσμου από τα Πηγάδια επίσης.

Και αν το πρώτο γεγονός χαροποιεί, το δεύτερο θα πρέπει να προβληματίσει επιτέλους τους ιθύνοντες της μεγάλης ομάδας της Θράκης…