League Cup: Πρόβλημα με την διεξαγωγή των αγώνων Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής λόγω… ΠΑΟΚ

 

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται με τον προγραμματισμό των αγώνων της Α΄φάσης του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας να κάνει δεκτό το αίτημα της ουγγρικής Κασνιμπάρτσικα – αντιπάλου του ΠΑΟΚ στην προκριματική φάση – ώστε ο πρώτος αγώνα να γίνει στην πόλη Νιρεγκιχάζι την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.

Οι αγώνες των τριών ομίλων του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου και ως γνωστόν στον όμιλο του ΠΑΟΚ μετέχουν ακόμα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η ΑΕ Κομοτηνής και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Ο ΠΑΟΚ μετά από αυτήν την εξέλιξη δε μπορεί να αγωνιστεί 5-7 Οκτωβρίου στο Λιγκ Καπ και προσανατολίζεται να ζητήσει να γίνουν οι αγώνες του νωρίτερα κατά μία εβδομάδα.

Αυτή η λύση ωστόσο αναμενεται να πέσει στο κενό, καθώς όπως σημειώνει το VolleyNews, ο Ηρακλής Πετοσφαίριση που είναι στον ίδιο όμιλο είναι προσκλεκλημένος σε διεθνές τουρνουά στην Πρίστινα. Το μπαλάκι θα πέσει στην ΕΣΑΠ που θα πρέπει να βρει λύση με πιθανότερες εκδοχές να γίνουν οι αγώνες «σπαστά» και σίγουρα στα μέσα της προηγούμενης ή της επόμενης εβδομάδας, γεγονός που κάθε άλλο παρά ευχάριστο θα είναι για τις δυο ομάδες της Θράκης, οι οποίες αντί να παίξουν μαζεμένα και τα τρία παιχνίδια ενδέχεται να τα δώσουν σε διαφορετικούς χρόνους με ό,τι αυτό θα σημαίνει σε σχέση με την αλλαγή προγραμματισμού και τα έξοδα.

Η Καζίνμπάρτσικα ζήτησε να γίνει νωρίτερα ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ διότι το γήπεδο Κοντινένταλ Αρένα θα φιλοξενήσει άλλη μεγάλη διοργάνωση. Αγώνες Δευτέρα δεν έχουν γίνει για ευρωπαϊκή διοργάνωση, ωστόσο η CEV δέχτηκε την αλλαγή επειδή πρόκειται για προκριματική φάση. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Σίνισα Οβουκα από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και Βασίλε Λουτσιάν Ναστάσε από τη Ρουμανία. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 20.00 ώρα Ελλάδας. Ο επαναληπτικός θα γίνει στο «Παλατάκι» την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 19.00 με διαιτητές τους Νουρπέρ Οζμπάρ από την Τουρκία και Μπλαζ Μαρκέλι από την Σερβία.