Κύπελλο Ελλάδος: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι για ΑΟΞ και Άρη Αβάτου και οι 12,5% πιθανότητες για ξανθιώτικο ντέρμπι

 

Πιθανότητες μία στις οκτώ, ήτοι 12,5%, υπάρχουν για να κληρωθούν μαζί στον όμιλο της Δ’ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος η μεγάλη ομάδα της Ξάνθης και ο Άρης Αβάτου, που κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου αποκλείοντας τον Πλατανιά.

Βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου στην Δ’ Φάση εισέρχονται πλέον και οι 16 ομάδες της Super League που μαζί με τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου θα συγκροτήσουν τέσσερις ομίλους με τέσσερις ομάδες ο καθένας. Όπως θα διαπιστώσετε, υπάρχει διψήφιος αριθμός πιθανοτήτων σε εκατοστιαία αναλογία για να τύχουν στον ίδιο όμιλο ΑΟΞ και Άβατο, δέκα ημέρες μετά το μεταξύ τους φιλικό παιχνίδι (από όπου η φωτογραφία).

Οι ομάδες κατατάσσονται με βάση την δυναμικότητά τους σε τέσσερα γκρουπ. Στο πρώτο, αυτό των ισχυρών, θα μετέχουν οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στις οκτώ πρώτες θέσεις του περσινού πρωταθλήματος της Super League, ανάμεσά τους και η Ξάνθη που είχε έρθει 6η και οριακά δεν πρόλαβε την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κληρωθούν αυτές οι ομάδες μεταξύ τους και άρα η Ξάνθη δεν θα έχει ως αντιπάλους ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Υπάρχει ωστόσο σοβαρή πιθανότητα να βρει στον δρόμο της τον Παναθηναϊκό ή τον Άρη, που μετέχουν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της Super League.

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μετέχουν οι ομάδες της Football League που προκρίθηκαν από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου και είχαν καταλάβει τις υψηλότερες θέσεις στο περσινό πρωτάθλημα, ενώ στο τέταρτο γκρουπ όπου θα συναντήσουμε τον Άρη Αβάτου, μετέχουν οι ερασιτεχνικές ομάδες που αναδείχθηκαν κυπελλούχες πέρυσι στις ΕΠΣ τους και όσες ομάδες της Football League έχουν περισσέψει. Πρακτικά υπάρχει μια εκκρεμότητα που θα πρέπει να λυθεί πριν την κλήρωση αφού Ηρακλής Θεσσαλονίκης και Αήττητος Σπάτων είχαν καταλάβει την 1η θέση στα μπαράζ ανόδου από τη Γ’ Εθνική πέρυσι σε Βόρειο και Νότιο Όμιλο αντίστοιχα και όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, μια από αυτές τις δυο ομάδες πρέπει να πάει στο Γ’ Γκρουπ δυναμικότητας και μια στο Δ’ Γκρουπ δυναμικότητας.

Συνεπώς ο ΑΟΞ θα ψαρέψει μια ομάδα από το Β’ Γκρουπ, μια ομάδα από το Γ’ Γκρουπ και μια ομάδα από το Δ’ Γκρουπ (στο οποίο μετέχει και το Άβατο). Ο Άρης Αβάτου θα ψαρέψει μια ομάδα από το Α’ Γκρουπ (όπου μετέχει η Ξάνθη), μια ομάδα από το Β’ Γκρουπ και μια ομάδα από το Γ’ Γκρουπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης Αβάτου θα δώσει δύο από τα τρία παιχνίδια του ομίλου εντός έδρας, μεταξύ άλλων και αυτό με την ισχυρή ομάδα που θα ψαρέψει, την οποία θα φιλοξενήσει στην τελευταία αγωνιστική. Αντίθετα η Ξάνθη ως ισχυρή θα παίξει δυο ματς εκτός έδρας και μόλις ένα εντός, αντιμετωπίζοντας στην έδρα της στην πρεμιέρα την έτερη ομάδα της Super League με την οποία θα κληρωθεί.

Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή. Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας έχουν ως εξής:

Α’ ΓΚΡΟΥΠ: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΑΟ Ξάνθη, Πανιώνιος, Παναιτωλικός

Β’ ΓΚΡΟΥΠ: ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, Αρης Θεσσαλονίκης

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ: Κέρκυρα, Παναχαϊκή, ΑΟΧ Κισσαμικός, Τρίκαλα, Απόλλων Καλαμαριάς, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Ηρακλής Θεσσαλονίκης ή Αήττητος Σπάτων

Δ’ ΓΚΡΟΥΠ: Ηρακλής Θεσσαλονίκης ή Αήττητος Σπάτων, Ηρόδοτος, Βόλος FC, Νίκη Βόλου, Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου,  ΟΦ Ιεράπετρας, Θύελλα Καμαρίου