ΕΠΣ Ξάνθης: «Πεντάσφαιρη» η Ασπίδα απέναντι στην ΑΕΞ στη Λευκόπετρα για το Κύπελλο

 

Δυναμική εμφάνιση πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου η Ασπίδα Ξάνθης στο γήπεδο της Λευκόπετρας αφού φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Αθλητική Ένωση Ξάνθης και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην β’ φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά ήταν εμφανώς δυο κλάσεις ανώτερη και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα σημείο του αγώνα, με τον Κατσή να αναδεικνύεται σε mvp αφού κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Χριστοφορίδης άνοιξε το σκορ, ενώ σημείωσε και ο ίδιος δύο τέρματα. Για τους μπλε σκόραραν ακόμα οι Κοντογιαννίδης και Πεντεζίδης διαμορφώνοντας το τελικό 5-0, σε έναν αγώνα που ήταν ήδη 3-0 από το ημίχρονο.

Πλέον η Ασπίδα βλέπει τα προσεχή ματς με τον Άρη Πετεινού και την Κεσσάνη Ερασμίου, στην τελική ευθεία για την έναρξη της Γ’ Εθνικής. Απο την άλλη, όπως σχολιάζει ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης στο SportsAddict (από όπου και τα στοιχεία), η ΑΕ Ξάνθης έδειξε αρκετές αδυναμίες, έχοντας βέβαια την ατυχία μετά το Άβατο να βρει μπροστά της και δεύτερη ομάδα Γ’ Εθνικής, με την ομάδα της Ξάνθης πάντως να δείχνει πολύ επηρεασμένη και απο τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στον σύλλογο. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Γιώργο Πασχαλίδη και Μιχάλη Ιωαννίδη.

ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Μαλαδένης): Μωϋσιάδης (46′ Ομέρογλου), Ιακωβίδης, Μουμίν Ντόους, Τοπουζίδης, Μπακάλ, Σεπετσή, Σαλήογλου (46′ Κίρατζη) Μ., Μιχτάρ Κιουτσούκ (46′ Φεράτογλου), Ξανθόπουλος, Χαραλαμπίδης (70′ Μολλά Ισείν), Καρά Αλή

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Χατζηγεωργίου, Σαμαράς Ανδρ., Κοντογιαννίδης, Σάββογλου Ρ., Χριστοφορίδης (46′ Βαγιανός, Νταμπανλής, Μπαργκάν, Θεοφυλάκης (58′ Πεντεζίδης), Κατσής (60′ Κούπας), Παπαδόπουλος Ν. (46′ Νικολούδης), Μαλαδένης Μ.