ΕΠΣ Ξάνθης: Δυσκολεύθηκε αλλά πέρασε με πεντάρα ο Ορφέας από την έδρα του Ζυγού

 

Με 5-2 επικράτησε ο Ορφέας Ξάνθης του Ηρακλή Ζυγού το απόγευμα του Σαββάτου, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην Β’ Φάση των Ομίλων του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Ωστόσο, το ματς όμως δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό σκορ, με την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή να εκμεταλλεύεται κυρίως λάθη των γηπεδούχων και την δική της επιθετική ποιότητα αλλά και την εμφανή διαφορά ποιότητας, μιας και τις ομάδες χωρίζει μια κατηγορία (ο μεν Ορφέας αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική, ο Ζυγός στην Α’ Ερασιτεχνική).

Η ομάδα του Ορφέα μπήκε δυνατά και άνοιξε το σκορ με τον Κώστα Ξαντινίδη στο 14′ μετά από λάθος του Μπαξεβάνη. Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και στο 26′ και πήρε το ριμπάουντ μετά την λάθος συνεννόηση Ευκαρπίδη και Ευθυμιάδη για να κάνει άνετα το 0-2. Ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη έβγαλε αντίδραση και στο 36′ μείωσε με τον Πιλτικάκη, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα ένα νέο λάθος στην άμυνα του Ζυγού έδωσε την ευκαιρία στον Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού να κάνει το 1-3 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και με σκόρερ ξανά τον Εβρίτη επιθετικό Νεκτάριο Πιλτικάκη κατάφεραν να μειώσουν στο 52′ σε 2-3, ενώ είχαν και δυο τρεις πολύ καλές στιγμές στη συνέχεια με Χασιώτη και Πιλτικάκη για να φέρουν το ματς στα ίσια. Δεν τα κατάφεραν ωστόσο και μετά το 70′ οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν ξανά τον  ρυθμό τους και με τον Κώστα Ξαντινίδη να σκοράρει για τρίτη φορά στο ματς στο 75′ και τον Χαλήλ Ιμπράμ για δεύτερη φορά στο 80′ διαμόρφωσαν το τελικό 2-5.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Οτουζμπίρ και Παπαδόπουλο. Όπως σχολιάζει ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης στο SportsAddict, από όπου τα στοιχεία και η φωτογραφία, πλέον ο Ηρακλής Ζυγού στρέφει την προσοχή του στους δύο  «τελικούς» με Βιστωνίδα και Δροσερό ώστε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, ενώ με τους ίδιους αντιπάλους και στόχο το απόλυτο των νικών θέλει να συνεχίσει και ο Ορφέας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΟΥ ΖΥΓΟΥ (Γιάννης Δημητριάδης): Ευκαρπίδης, Μπαξεβάνης (63′ Κωφφίδης), Τηλαβερίδης, Τιφτίκης (70′ Τσετινές), Ευθυμιάδης Κ., Τσακιράκης, Τενεκές Κ., Αρκούδας (75′ Παπαδόπουλος), Πιλτικάκης, Χασιώτης, Τσούλφας (77′ Καράμπελας)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή (46′ Ζυγκολάρι), Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος,  Χαλίλ Ιμπράμ, Τορομανίδης (84′ Μεκερά), Ξαντινίδης (86′ Βουλγαρίδης), Πασχαλάκης (84′ Χατζηπαπάς),  Χίντ Ιμέρ