Ξεκίνησε ποδηλατοδρομία από την Αλεξανδρούπολη στο Σύνταγμα στη μνήμη των νεκρών στο Μάτι

 

Στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών διοργανώνει Ποδηλατοδρομία από την Αλεξανδρούπολη έως το Σύνταγμα.

Δυστυχώς η σχετική ενημέρωση στο ThrakiSportS ήρθε αργά το απόγευμα της Τρίτης, πρώτη ημέρα της ποδηλατοδρομίας κατά την οποία βάση προγράμματος οι συμμετέχοντες θα διέσχιζαν την απόσταση από την Αλεξανδρούπολη στην Κομοτηνή, την Ξάνθη την Καβάλα και την Δράμα, όπου και θα διανυκτερεύσουν.

Την Τετάρτη οι συμμετέχοντες θα πάνε στην Θεσσαλονίκη μέσω Σερρών, Σιδηροκάστρου και Κιλκίς. Στις 13 Σεπτεμβρίου οι ποδηλάτες θα καλύψουν την απόσταση Θεσσαλονίκη, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Πτολεμαϊδα, Κοζάνη.

Στις 14/9 το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις πόλεις Κοζάνη, Σέρβια, Τσαριτσάνη, Τύρναβος, Λάρισα, Τρίκαλα. Μία ημέρα μετά οι ποδηλάτες θα πάνε Καρδίτσα, Σοφάδες, Δομοκό και θα διανυκτερεύσουν στην Λαμία.

Τέλος, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου οι ποδηλάτες θα περάσουν από Λειβαδιά, Θήβα, Ελευσίνα και θα καταλήξουν στο Μετρό Συντάγματος όπου στις 7.00 το βράδυ θα διοργανωθεί ειδική τελετή απονομών αλλά και εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η διαδρομή από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα είναι αφιερωμένη στους ποδηλάτες Γρηγόρη, Ανδρέα και Εβίτα Φύτρου που έχασαν τη ζωή τους στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι.