ΕΠΣ Έβρου: Πρεμιέρα στο Κύπελλο με δύσκολη νίκη του Ορέστη στην Οινόη

 

Με νίκη με σκορ 3-1 που ήρθε δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα κατάφερε να ξεκινήσει τις φετινές επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις ο Ορέστης Ορεστιάδας στην Οινόη απέναντι στην τοπική Ένωση.

Οι δύο ομάδες είχαν πολλές προσθαφαιρέσεις στα ρόστερς τους αλλά και στους πάγκους γιαυτό ήταν λογικό να μπουν λίγο μουδιασμένα στο παιχνίδι. Ο Ορέστης σταδιακά πήρε τα ηνία του αγώνα  με τον Δομπάζη να ανοίγει το σκορ λίγα λεπτά μετά την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του αρχηγού Πετρόπουλου.

Βέβαια, ο Ορέστης θα μπορούσε να είχε προηγηθεί νωρίτερα αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας της Οινόης Μπεχτσούδης βρέθηκε σε καλή μέρα κάνοντας αρκετές σημαντικές επεμβάσεις.

Δέκα λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο να ισοφαρίσουν στην μοναδική καλή ευκαιρία που έκαναν στο πρώτο μέρος, όταν ο Δόμπας εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Καϊσίδης ευστόχησε με κεφαλιά από την καρδιά της άμυνας νικώντας τον Γαλλή.

Στο δεύτερο ημίχρονο  οι ομάδες που βρίσκονται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους έριξαν τον ρυθμό και όταν οι προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα με αλλαγές έδειξαν να χάνουν την συγκέντρωση τους. Γενικά ωστόσο και πάλι οι μπλε του Ζησίδη είχαν τις ευκαιρίες αλλά οι πορτοκαλί του Ναλμπάντη κρατούσαν μέχρι και 11 λεπτά πριν το τέλος.

Στο 79′ είχαμε το πέναλτι που κέρδισε ο Δομπάζης με την αυστηρή όπως σχολιάζει ο Δημήτρης Μηλίκας στο RadioEvros απόφαση του Ουζουνίδη σε μαρκάρισμα που έγινε πάνω στον νεαρό επιθετικό του Ορέστη, για την οποία διαμαρτυρήθηκαν έντονα οι γηπεδούχοι. Ο αρχηγός Πετρόπουλος ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε και πάλι  την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Το τελικό 3-1 έγραψε δύο λεπτά μετά και πάλι ο Δομπάζης με διαγώνιο σουτ από δεξιά, χαρίζοντας έτσι το τρίποντο στον περσινό φιναλίστ, που αντιμετώπισε ακόμα και κίνδυνο μη καθόδου στο πρωτάθλημα λόγω διοικητικών προβλημάτων το καλοκαίρι αλλά απέφυγε την τελευταία στιγμή την διοίκηση Πρωτοδικείου.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί η ατυχία των «μπλε» με τον Ιντζέ να αποχωρεί τραυματίας στο 66′ αλλά και τον Τσολακίδη που τον αντικατέστησε να τραυματίζεται και αυτός στις καθυστερήσεις  βγάζοντας τον  ώμο του ενώ τραυματίας αποχώρησε ένα τέταρτο πριν στο  77′ ενώ και ο Αβογιάν αποχώρησε τραυματίας καθώς του γύρισε το γόνατο. Αναλυτικό ρεπορτάζ και το φιλμ του αγώνα στο radioevros.

ΕΝΩΣΗ ΟΙΝΟΗΣ (Γιώργος Ναλμπάντης): Μπεχτσούδης, Τοζάνης, Τσοκαλίδης, Αλεξούδης, Μπαξεβανίδης Π, Οικονόμου (45′ Τσιφτσής), Δόμπας (68′ Ισμαήλογλου), Παντσίδης, Δήμου, Μπαξεβανίδης Σ. Καϊσίδης (78′ Παυλίδης)

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Σάκης Ζησίδης): Γαλλής, Ατματζίδης, Πασχαλάκης, Κοτζά, Μίλης, Πετρόπουλος Σ. Σκουδρινούδης (92΄Ντουμανάκης), Νάκου (Θεμελής 85′), Αβογιάν (77′ Μουτουσίδης), Δομπάζης, Ιντζές (66′ Τσολακίδης)