Nations League: Με το δεξί και βασικούς τους Τοροσίδη-Μάνταλο η πρεμιέρα της Εθνικής στην Εσθονία

Με το δεξί μπήκε στο νέο θεσμό του UEFA Νations League η Εθνική Ελλάδας που με τους Βασίλη Τοροσίδη και Πέτρο Μάνταλο στην αρχική εντεκάδα επικράτησε 0-1 της Εσθονίας δείχνοντας το καλό της πρόσωπο στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Ο Μάνταλος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 4′, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης βρήκε δίχτυα ολοκληρώνοντας τη συνεργασία Τοροσίδη και Μήτρογλου, με το γκολ να έρχεται ως φυσιολογική συνέπεια της ελληνικής υπεροχής. Οι διεθνείς ήλεγξαν απόλυτα το ρυθμό, ο Μπάρκας μόνο μία φορά χρειάστηκε να επέμβει, ενώ λίγο έλειψε να έρθει και το 0-2 στο 40′, με τον Φορτούνη να σημαδεύει με εκτέλεση φάουλ το δοκάρι, ίσως και με τη συνδρομή του Μήτρογλου.

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε τον γρήγορο τραυματισμό του Μήτρογλου και ο Σκίμπε επέλεξε σχήμα χωρίς κλασικό φορ, βάζοντας τον Μπακασέτα. Οι Εσθονοί είχαν μια καλή στιγμή με τον Λουτς στο 71′, αλλά μέχρι εκεί, ενώ στα τελευταία λεπτά θα μπορούσε να έχει έρθει κι ένα δεύτερο ελληνικό τέρμα, όμως ο Φορτούνης δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα. Η ουσία είναι ότι η Εθνική πήρε εντέλει τη νίκη και την Τρίτη (11/9) θα κυνηγήσει ενάντια στην Ουγγαρία ένα δεύτερο σερί διπλό, για να βάλει από νωρίς γερά θεμέλια για την πρωτιά στον όμιλό της..

ΕΣΘΟΝΙΑ (Mάρτιν Ράιμ): Ακσάλου, Καμς, Μπαράνοφ, Βίχμαν, Μετς, Πικ, Ογιάμα (79′ Ταμ), Ντμιτρίεφ, Βασίλιεφ, Λουτς (85′ Πούρι), Ανιέ (63′ Ζενιόφ).

ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λυκογιάννης, Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης (78′ Τζιόλης), Μάνταλος, Φορτούνης, Πέλκας (90’+2 Κουλούρης), Μήτρογλου (51′ λ. τρ. Μπακασέτας).