Επίδειξη ιστιοπλοΐας από την οικογένεια Δολιανίτη στο 1ο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη

 

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους στη Ροδόπη, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και την βεβαιότητα από την Αντιπεριφέρεια πως θα θεσμοθετηθεί, σε μια προσπάθεια αποκέντρωσης των πολιτιστικών εκδηλώσεων και σε άλλα μέρη της Ροδόπης, πλην της Κομοτηνής.

Την τελευταία μέρα, δηλαδή το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, έλαβε χώρα συναυλία με το συγκρότημα των Λαλητάδων της Ροδόπης και του Χρίστου Χατζόπουλου.

Παράλληλα οι τοπικοί Σύλλογοι, είχαν ετοιμάσει πάγκους με παραδοσιακά εδέσματα και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Κομοτηνής:
O Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας Ιππαρχία, με τυποποιημένο ελαιόλαδο, εξαιρετικά μαρωνίτικα παξιμάδια, μαρωνίτικο κρασί.
O Σύλλογος Πελαγίας με γλυκό ρετσέλι, κοτόπουλο στιφάδο, πίτες
O Σύλλογος Κρωβύλης με τοπικά ρεβύθια, μήλα, σουλτανίνα, γαλατόπιτες, τυρίπιτες, χαλβά κ.α.

Εντυπωσιακή ήταν και η επίδειξη σκαφών από τη Σχολή Ιστιοπλοΐας στο Φανάρι Ροδόπης, όπου η ψυχή της Σχολής Τάκης Δολιανίτης και οι δύο του γιοί (φωτογραφία), καλούν τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους για μαθήματα ιστιοπλοΐας με απόλυτη ασφάλεια και με ορίζοντες ανοικτούς για συμμετοχή σε αγώνες, που προοιωνίζονται πολλές διακρίσεις.

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, ήταν μια πρώτη κίνηση, το φεστιβάλ θα θεσμοθετηθεί και κάθε χρόνο θα αλλάζει τόπο, στο Φανάρι, στη Μολυβωτή, με στόχο να προβληθούν και εκείνες οι περιοχές.