ΕΠΣ Έβρου: Με MVP τον Καρακασίδη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το 1ο Super Cup απέναντι στην Θράκη Φερών

 

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης νίκησε με 3-1 επί της Θράκης Φερών και είναι ο νικητής του 1ου Σούπερ Καπ που για πρώτη φορά διοργανώθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.

Πρωταγωνιστής στον αγώνα που έγινε στο ‘Φώτης Κοσμάς’ στην Αλεξανδρούπολη ήταν ο νεαρός Περικλής Καρακασίδης που με δυο δικά τερματα καθαρισε προωρα τον τελικό στο πρωτο εικοσαλεπτο. Αρχικα προειδοποίησε  στο 3’ αλλα ο περσινός συμπαικτης του Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ και στο 11′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0 και στο 18′ σε αντεπίθεση με πλασε διπλασιασε τα τερματα του (φώτο ραδιο Εβρος).

Η Θρακη Φερών είχε απειλήσει νωριτερα στο 8′ με τον Παγωνίδη να μην προλαβαινει  την σεντρα του Μαυρομάτη για το 0-1, ενω ζήτησαν πεναλτι σε χερι αμυντικού πριν το 2-0 αλλα ο Ουζουνίδης στο 17′ σε φαουλ του Μπορα έδειξε συνέχεια. Μέχρι το τελος του ημιχρόνου ο Εθνικός απείλησε σε σουτ του Μαλτέζου στο 35′ που μπλοκαρε ο Κυριακίδης, στο 43′ σε σουτ του Γκαϊδατζή που πέρασε άουτ και στο 45′ με κεφαλια του Λίτσιου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία του Μαρασλή σε σέντρα του Γκαϊδατζή αλλά τον πορτιέρο της Θρακης να μπλοκαρει την προβολή του επιθετικού του Εθνικού, ενω η Θρακη ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο  50’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπορα που μείωσε σε 2-1. Ωστόσο παρα τα δυο σουτ του Καλομπρατσίδη που μπήκε ως αλλαγή στο 67′ και στο 70′ δεν απειλησε περισσοτερο για την ισοφαριση με τον Μαρασλή στο 75′ οπως και στο παιχνιδι περισι με τον Ορεστη Ορεστιαδας να καθαριζει το παιχνιδι γραφοντας το τελικό 3-1.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Παπαράδης – Φλώρος): Μπαμπλής, Δουρουδιγένης, Μαλτέζος, Λίτσιος, Τσαπάνης, Γκουντενούδης, Γκαβανόζης (60’ Κούπας), Καρακασίδης, Σ. Σιδηρόπουλος (75’ Δεδελούδης), Γκαϊδατζής (88’ Γιακουμπίδης), Μαρασλής (88’ Γεωργαντζόπουλος).

ΘΡΑΚΗ ΦΕΡΩΝ (Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Κολγκέκα, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Ιγνατιάδης (52’ Καλομπρατσίδης), Πολίδης, Α. Σιδηρόπουλος (88’ Ινδός), Παγωνίδης, Ντόλας, Μπόρας.