Κύπελλο Ελλάδας: Ιστορική νίκη-πρόκριση για τον Άρη Αβάτου με χρυσό σκόρερ τον Δόντσο

 

Ιστορική νίκη – πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Άρης Αβάτου που νίκησε πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου Πιερίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μαραντά ήταν πολύ καλύτερη και επάξια πήρε την πρόκριση χάρη στο γκολ του Βασίλη Δόντσου στο 70′ και ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες με κατοχή δική της αλλά και αριθμητικό πλεονέκτημα.

Βλέπετε, στο τέλος του ημιχρόνου είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο αρχηγός της κυπελλούχου Πιερίας Τσαουσίδη και κάπου εκεί το γήπεδο, που ήδη έγερνε λίγο, άρχισε να γέρνει πολύ.

Οι γηπεδούχοι έχοντας και την συμπαράσταση του κόσμου τους που βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου του ΑΟΞ κατάφεραν έτσι να φτάσουν στη νίκη, γράφοντας ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δόντσος ήταν ο χρυσός σκόρερ και στον τελικό του κυπέλλου Ξάνθης με τον Ορφέα. Χάρη στο δικό του γκολ το Άβατο κέρδισε το δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Ελλάδος, χάρη σε δικό του τέρμα πέτυχε την ιστορική πρώτη νίκη και πρόκριση, που σημαίνει και σημαντικό οικονομικό πριμ από την ΕΠΟ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κομοτηναίος Χρήστος Κακουλίδης  με βοηθούς τους Μάκη Δημητριάδη και Θανάση Καραγιάννη, επίσης της ΕΠΣ Θράκης (φωτο από τον αγώνα από την ηλεκτρονική έκδοση της Ξάνθης Sport που επανακυκλοφορεί την Δευτέρα).

Πλέον ο Άρης Αβάτου που είναι η μόνη ομάδα της Θράκης που συνεχίζει στο θεσμό (μαζί φυσικά με τον ΑΟΞ που θα μπει πιο μετά) περιμένει τον επόμενο αντίπαλό του στην κλήρωση της Δευτέρας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Γιώργος Μαράντας): Αμουτζάκης, Μελισσόπουλος Μ. (86′ Παπαδιώτης), Ψεμματάς, Μίλλερ, Κουτσούμπας, Ταχτσίδης, Ζωσιμίδης (80′  Σιχλιμοίρης), Σαρηγιαννίδης, Κοτόπουλος, Γκέκας (61′  Μελισσόπουλος Ν.), Δόντσος.

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ (Σωτήρης Λιάγκας): Τσιλιγγιρίδης, Τσιτλακίδης, Σταλίκας, Τσαουσίδης, Παπαδόπουλος, Καλαϊτζίδης, Μητράκας, Τουλκερίδης (43′ Καραμανώλης), Κωστόπουλος, Παπαστεργίου (60′ Παπάς), Παρδάλας (85′ Λιάγκας)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ