Βγήκε… τελευταίος αλλά κέρδισε παρόλα αυτά δύο μετάλλια ο Καρυπίδης

 

Στον απολογισμό της παρουσίας της ελληνικης εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ του Δουβλίνου συμπεριλαμβάνονται και τα δύο χάλκινα μετάλλια του Δημήτρη Καρυπίδη.

Πως γίνεται να εμφανίζεται ωστόσο να τερματίζει όγδοος στους οκτώ στον τελικό και παρόλα αυτά να κατακτά μετάλλιο; Η απάντηση είναι ότι οι τελικοί στους οποίους έλαβε μέρος ήταν μεικτοί, δηλαδή περιελάμβαναν αθλητές τόσο της κατηγορίας S1 όσο και της κατηγορίας S2 που έχει μικρότερου βαθμού αναπηρία.

Ναι μεν υπάρχει κατάταξη για τον συγκεκριμένο αγώνα αλλά στη συνέχεια όταν γίνεται η κατανομή των μεταλλίων, αυτή γίνεται ανά κατηγορία. Συνεπώς ο Καρυπίδης ήταν τρίτος στην κατηγορία S1. Βέβαια, ένα άλλο γεγονός είναι ότι συνολικά έλαβαν τρεις της συγκεκριμένης κατηγορίας στο αγώνισμα.

Η συγκεκριμένη αναπηρία είναι η πιο δύσκολη και κατά συνέπεια οι συμμετοχές είναι περιορισμένες. Κατά συνέπεια, ο Δημήτρης Καρυπίδης το μετάλλιο το είχε σίγουρο πριν καν πέσει στην πισίνα, αρκεί φυσικά να μην ακυρωνόταν και να κατάφερνε να τερματίσει. Από εκεί και πέρα το ζήτημα ήταν τι χρώμα θα έχει.

Τελικά κατέκτησε δύο χάλκινα, που φυσικά δεν μειώνουν σε κανέναν βαθμό το γεγονός ότι πρόσωπα σαν τον Καρυπίδη οφείλουν να είναι παραδείγματα μίμησης για τους υπόλοιπους αναφορικά με το ζήτημα της δύναμης της θέλησης και της προσπάθειας που κάνουν για να πετύχουν πράγματα που άλλοι στην θέση τους δεν θα είχαν κάνει προσπαθήσει.